OD PARODIJE DO HOROR MISTERIJE: Serije "Zagrljaj Crne ruke" i "Blok 27" posle godinu dana nadomak snimanja

Jl. B. - M. J.

04. 06. 2021. u 11:37

PRODUKCIJA domaćih serija naizgled je nikad veća, ali ponekad je mnogo vremena potrebno da replike iz scenarija čuju i gledaoci. Pre tačno godinu dana pojavile su se informacije da je u pripremi nastavak serije "Crni Gruja", kao i još jedna serija "Fajerflaj" produkcije pod nazivom "Blok 27".

ОД ПАРОДИЈЕ ДО ХОРОР МИСТЕРИЈЕ: Серије Загрљај Црне руке и Блок 27 после годину дана надомак снимања

Boris Milivojević i Sergej Trifunović u seriji "Crni Gruja" / Foto Arhiva

Ova TV ostvarenja su sada, kako "TV novosti" saznaju, nadomak cilja - uskoro bi trebalo da se čuje "ton, kamera, akcija", a serije će pred gledaoce najverovatnije stići iduće godine.

Projekat "Crni Gruja" nastao je davne 2003. godine kao srpski odgovor na britansku "Crnu Guju" i fantastičnog Rouana Atkinsona. U naslovnoj roli Gruje u prvoj sezoni bio je Sergej Trifunović, a u nastavku serije i potonjem filmu Nenad Jezdić. Na tragu "Crnog Gruje" nastaje serija "Zagrljaj Crne ruke".

- Počelo je kao nastavak jer smo hteli da Crnog Gruju prebacimo u vreme Obrenovića, koje je mnogo istorijski zanimljivije za Srbiju. Otišli smo dalje od toga, ali nećemo istoriju Srbije da iščašimo već ćemo se prilično držati događaja. Radimo tri pilot epizode. Snimanje planiranih još 10 epizoda možda se nastavi na jesen, a emitovanje će možda biti na proleće. Izvršni producent je kuća "Art end popkorn", dok je "Junajted medija" producent. Scenario je napisao Srđan Ćešić, poznat po TV formatu "Nikad izvini". Pokojni Vladimir Andrić mnogo je doprineo scenariju i prva sezona će biti njemu posvećena - kaže, za "TV novosti", Sergej Trifunović i dodaje da će "Zagrljaj Crne ruke" režirati Radivoje Andrić, Pavle Terzić i Vladimir Petrović.

- U trenutnoj podeli moja malenkost je Milan Obrenović, kraljicu Nataliju igra Katarina Marković, Aleksandar Obrenović je Marko Pavlović, Dragu Mašin tumači Sanja Marković, dok Nikolu Pašića igra Filip Đurić. Apisa, možda najbitnijeg i najbolje napisanog lika u drami, igra Ljubomir Bandović. Aleksandar Dimitrijević tumači Peru Todorovića, koji je osnovao "Male novine" i bio začetnik žute štampe u Srbiji. Tanasije K. Abadžić je lik koga je trebalo da igram i to je Crni Gruja smešten u vreme Obrenovića. Njegovo srednje slovo "K" je od Karađođević, jer mu je Crni Đorđe tetak. Tanasije je niži vojni činovnik na dvoru Obrenovića i to "K" krije kao zmija noge. On ima svog slugu, Dobrotu Punišića, kog igra Boris Milivojević, a Tanasije je dobio novog tumača u liku Branislava Trifunovića. Biće interesantno jer će Banetov lik u kancelariji imati sliku svog pradede, odnosno mene kao originalnog Crnog Gruje. I to je jedino vezivno tkivo serije "Zagrljaj Crne ruke" sa serijom "Crni Gruja" - zaključuje Sergej Trifunović.

Što se serije "Blok 27" tiče, gde bi mogla da se odvija radnja "tinejdž horor misterije", kako je autori nazivaju po žanru, ako ne u blokovima? Novobeogradski blokovi su već poznata scenografija za skoro sve serijske i filmske scenarije koji govore o kriminalu, mladim ljudima koji upadnu u ralje droge, prevara, zločina... Kako saznajemo, u tom delu prestonice snimaće se i nova serija od šest epizoda, autora Ivana Kneževića koji potpisuje scenario sa Borisom Grgurovićem, Ljubicom Luković i Bobanom Jevtićem, koji je i kreativni supervizor serije. Za režiju su zaduženi Momir Milošević i Milica Tomović, a radnja serije, koja se odvija u surovoj blokovskoj betonskoj prašumi, počinje nestankom tinejdžera. Njegova sestra bliznakinja, koju ignorišu zbunjeni roditelji i neefikasna policija, otpočinje vlastitu istragu. Uz pomoć dvoje prijatelja ona iza nestanka brata otkriva natprirodnu misteriju, koja seže decenijama u prošlost sve do vremena izgradnje Novog Beograda.

Milica Tomović / Foto Irena Canić

Rediteljka Milica Tomović, čiji je debitantski dugometražni film "Kelti" premijerno prikazan u prvom delu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala, gde je pobrao pohvale stranih kritičara, otkrila je zašto se raduje dok radi seriju "Blok 27".

- Producent je "Fajerflaj", a izvršnu produkciju radi "Baš Čelik". Koreditelj Momir Milošević je vrlo talentovan momak koji je poznat po horor ostvarenjima, od kratkih filmova do dugometražnog. Nemam veze sa horor žanrom i ubrzano učim. Strašno je i uzbudljivo u isto vreme. Serija se bavi tinejdžerima i imamo glavnu četvorku mladih glumaca koji imaju između 13 i 15 godina i svi su fantastični. Svaki dan imamo probe i veoma sam uzbuđena zbog toga - izjavila je mlada rediteljka.

Katarina Marković, koju smo voleli u ulozi Roze u humorističkoj seriji "Agencija za SIS", nedavno je istakla da je posle ove role, koju je mnogo volela da igra, veliki izazov bio da je reditelji prepoznaju i kao dramsku glumicu.

- U seriji "Blok 27" dobila sam veoma zanimljivu ulogu koju sebi nikada ne bih dala, ali srećna sam što je drugačija i što me reditelji i tako vide. Igraću depresivnu majku - rekla je glumica.

Kuriozitet "Bloka 27" je taj što kvart pod tim brojem u stvarnosti ne postoji, a na gledaocima je da tokom 2022. otkriju gde se nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović