SPASITELJ TANGA: Koncert u čast Astora Pjacole u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

M. N. M.

02. 06. 2021. u 12:19

STOGODIŠNjICA rođenja argentinskog kompozitora slavljenog kao "spasitelja tanga" - Astora Pjacole povod je za koncert koji će biti održan 9. juna od 19 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u sklopu ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike".

СПАСИТЕЉ ТАНГА: Концерт у част Астора Пјацоле у великој дворани Коларчеве задужбине

Foto Promo

Dela Pjacole, ali i drugih autora inspirisanih njegovim stvaralaštvom, izvešće internacionalna šestorka sačinjena od vrsnih umetnika: naša proslavljena čelistkinja Maja Bogdanović, englesko-holandski violinista Danijel Rouland, Marselo Nisinman, majstor na bandoneonu, italijanski gitarista Alberto Mezirka, kontrabasista Zoran Marković i ukrajinska pijanistkinja Nataša Kudricka.

Upravo Nisinman, koji je studije bandoneona završio u Buenos Ajresu a kompozicije u Bazelu, osim aranžmana za Pjacoline kompozicije, potpisuje i nekoliko dela koja će biti izvedena, među njima i ona koja je posvetio paru i duetu Bogdanović - Rouland, ili samom Roulandu.

Karte, po ceni od 1.200 dinara, u prodaji su na biletarnici Kolarca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja