FILIP VIŠNJIĆ USRED APOKALIPSE: Posle šest godina nastavljeno snimanje filma i serije "Volja sinovljeva"

J. B. L.

28. 10. 2023. u 10:17

IAKO je snimanje filma "Volja sinovljeva" počelo 2017. godine, prvo srpsko postapokaliptično ostvarenje nije stiglodo bioskopa zbog nedostatka sredstava. Međutim, negov kvalitet prepoznao je reditelj Miloš Avramović, autor popularne sage "Južni vetar", na čiju inicijativu je sredinom oktobra, na obroncima Beograda, nastavljeno snimanje "Volje sinovljeve".

ФИЛИП ВИШЊИЋ УСРЕД АПОКАЛИПСЕ: После шест година настављено снимање филма и серије Воља синовљева

Foto Nemanja Miščević

Reditelj i koautor ovog originalnog ostvarenja je Nemanja Ćeranić (filmovi "Lihvar" i "Nedelja"), scenarista i autor je Strahinja Madžarević (hit serija "Crna svadba"), a snimanje je nastavljeno u produkciji kuća "Režim" i "Telekom Srbija".

- Drago mi je što posle šest godina najzad opet radim svoj autorski projekat, zajedno s Strahinjom Madžarevićem. Smišljamo "Volju sinovljevu" od 2013, kada smo bili na trećoj godini fakulteta i prošli smo mukotrpan put do realizacije. Očekujemo da film izađe na jesen sledeće godine, a serija je planirana za proleće 2025. Film i serija su vrlo ambiciozni i nadam se da ćemo uspeti da ispričamo priču onako kako smo je videli - kaže Nemanja Ćeranić.

Autori su tri godine pisali scenario koji je mešavina srpske poezije, Holivuda i japanskih Jakuza filmova. Sličan žanr nije viđen u domaćoj kinematografiji i donosi postapokaliptičnu priču s mnogo emocija i akcije.

- "Volja sinovljeva" je priča o dobru i zlu od iskona do danas. Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća pomalo na drugi deo "Pobesnelog Maksa". Estetski ćemo pokušati da napravimo mešavinu novoholivudskog i japanskog filma sedamdesetih i da ga što više približimo našoj publici koristeći se motivima i arhetipovima iz srpske epske tradicije. Po svojim slojevima to je i avanturistički, triler, vestern i samurajski film. Ima u njemu japanske, srpske i američke pop kulture - ističe Ćeranić.

- Jedan od glavnih junaka, koji priča priču je guslar, pandan Filipu Višnjiću, samo 200 godina u budućnosti, kada je svet propao - objašnjava Ćeranić.

Reditelj nam donosi epsku avanturu, inspirisanu srpskom tradicijom, koja je smeštena u daleku budućnost posle nuklearne katastrofe. U svetu bez reda i zakona vladaju haos i anarhija. Ekonomija se zasniva na robnoj razmeni, a najvrednija valuta je metak.

Radnja prati mladića koji, putujući pustinjom sa jednim saputnikom, otkriva skriveno imanje trojice rođene braće. Tu, na farmi, povučenim životom obitava mala zajednica koja obrađuje zemlju i plaća poreze. Kada grad zatraži veći deo prinosa, vođa zajednice odbije da plati, a banda ubija njegovog najboljeg prijatelja. Vođin sin izabran je da osveti smrt njihovog palog brata.

Sjajnu glumačku podelu čine Žarko Laušević, braća Igor i Petar Benčina, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Marta Bjelica, Isidora Simjonović, Lidija Kordić, Jovo Maksić, Ivan Đorđević Džudi, Miodrag Radonjić, Milica Janevski, Zlatan Vidović, Anita Mančić, Anđela Jovanović, Slavko Labović, Željko Dimić (Jack Dimich), pevačica Nikolija Jovanović i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!