HELENA PETROVIĆ I ARSENIJE TUBIĆ: Koraci plesa i ljubavi - volimo se i svađamo kroz ples

Dušan Cakić

06. 06. 2023. u 08:05

HELENA PETROVIĆ I ARSENIJE TUBIĆ iskreno o svojim junacima u domaćoj plesnoj drami "Korak po korak", životnim preprekama, ljubavi i igri.

ХЕЛЕНА ПЕТРОВИЋ И АРСЕНИЈЕ ТУБИЋ: Кораци плеса и љубави - волимо се и свађамо кроз плес

Foto: Marko Arsić

Prva domaća plesačko-koreografska serija "Korak po korak" koju pratimo radnim danima u 19.45 na TV B92 za kratko vreme osvojila je publiku. Radnja se vrti oko plesnog para Luke i Marije, inače instruktora i vlasnika plesne škole, u koju se upisuju novi polaznici koji će pomutiti već uspostavljene odnose među njihovim starim plesačima, ali i propitati smisao trenutnog odnosa između glavnih protagonista. Junaci su zanjihali kukovima uz latino ritmove i doneli na male ekrane mnoštvo emocija svojim plesnim koracima. Publika će, kroz 40 uzbudljivih epizoda ove plesne drame, videti atraktivne koreografije u izvođenju naših glumaca. A glavni akteri su i Helena Petrović (Marija), inače državna prvakinja u latino plesovima i voditeljka emisije "Eksploziv" na Prvoj, i Arsenije Tubić (Luka) koga gledamo u ulozi Ritera u "Igri sudbine".

Foto: Marko Arsić

Atraktivan glumački par za "TV Novosti" otkriva da li je njihova ljubav u seriji dovoljno čvrsta da odoli problemima i da li su pehari i medalje, koje su njih dvoje tokom svoje plesne karijere osvojili, dobar motiv da prevaziđu sve prepreke pred kojima će se naći. Takođe, Helena i Arsenije govore i o tome kako su se snašli u glavnim rolama domaće plesne drame.

* U seriji ste sa svojim partnerima suvlasnici plesnog studija "Korak po korak". Iako ste uspešni u plesu, sve zajedničke velike pobede i nagrade želite da zamenite za brak i porodicu. Šta fali u jednom, a šta u drugom segmentu života? 

Helena: Marija i Luka su dugo zajedno, osvojili su dosta nagrada, ali Marija, iako joj je ples jedna od najvažnijih stvari u životu, oseća da je vreme za nešto više. Sa jedne strane zadovoljila je sebe nagradama tako da joj u plesu više ne fali ništa, ali želi dete. Ima 30 godina i plaši se ako se sada ne ostvari kao majka da će posle biti kasno. Fali joj podrška sa Lukine strane, on još nije spreman za taj korak i tu dolazi do životne dileme... otići ili ostati. 

Arsenije: Priča između Marije i Luke sreće se u našoj svakodnevnici. Ona je ostvarena na poslovnom planu, a na životnom se još nije ostvarila kao majka i želi brak. Moj lik je željan drugačijih avantura, mladosti, bezbrižnosti. Ne želi još da ima porodicu, ali on nju i dalje voli svim srcem. Međutim, posle nekoliko godina zajedničkog života dolazi do sukoba, na neke stvari ne gledaju isto, inače se neizmerno vole. Pitanje je kako će uspeti da razreše te probleme. 

* Bili ste prvakinja u latino plesovima, koliko i kakvu pomoć su vam tražile kolege na snimanjima? 

Helena: Iako mi je primaran poziv gluma, dugi niz godina sam se profesionalno bavila plesom. Na kastingu su pored mene birani glumci koji su već imali plesačkog iskustva, tako da moram priznati da su sve moje kolege bile sjajne. Imali smo fenomenalnog koreografa Daču, naravno i ja sam uvek bila tu da pripomognem, tako da su te koreografske probe zapravo bile uživanje. 

* U seriji ste željni pobeda u karijeri i još uvek ne razmišljate o braku i potomstvu iako volite svoju devojku Mariju. Da li poznajte takve primere i u privatnom životu? 

Arsenije: Muškarci kasnije sazrevaju. Inače u našem društvu danas je učestalo da se kasnije "pale lampice" za brak i zajednicu koju treba ostvariti. Dosta ljudi iz mog okruženja prioritet stavlja na karijere, ali ja želim da osnujem porodicu. Mi umetnici stavljamo fokus na karijeru i na to da se što više ostvarimo dok smo mlađi i u punoj snazi. Ali kada dostignemo te ciljeve, onda gledamo da osnujemo porodicu. 

* Kako ćete rešavati ljubavne probleme? 

Helena: Ne mogu da kažem da je Marija osoba koja probleme rešava na najbolji način. Iz očaja i nemoći ona čini stvari za koje će se kasnije i kajati. 

Arsenije: U svakoj ljubavnoj vezi i braku vremenom dolazi do nesuglasica i problema i rešavaju se na idividualan način. Kao umetnički par konstantno se nalazimo na talasnoj dužini sukoba kroz ples. Volimo i svađamo se kroz ples. A to se vidi i u seriji koliko su plesači ljubomorni i sujetni. A ima i "ego momenta" koji je neminovan, kada hoćete da pokažete i da branite svoje "ja". 

* Iako Marija misli da je u svemu sama, zapravo je Luka taj koji joj uvek čuva leđa.

Helena: Možda ne uvek na način koji je ispravan, ili na koji bi ona želela, ali da ne otkrivam previše... ipak, morate pogledati seriju. 

Foto: Marko Arsić

* Završili ste baletsku školu, imate iskustva na sceni. Da li vam je bilo lakše na snimanju serije, imajući u vidu da je to potpuno drugačije od svega što se kod nas radi?

Arsenije: Imam dovoljno igračkog i plesačkog iskustva. Završio sam odsek "Narodna igra", ali bavio sam se i baletom. U seriji je potpuno drugačiji stil sa kojim sam se ranije minimalno susretao. S obzirom na to da se desetak godina ne bavim aktivno plesom, trebalo je vremena da dostignem adekvatan nivo tog stila koji su od nas tražili. Drugačije je od svega što sam radio do sada. 

* Da li u seriji, ali i u privatnom životu poslovni uspesi mogu da zamene "neki porodični nedostatak"? 

Helena: Kratko i jasno - ne. 

Arsenije: Najčešće u serijama i filmovima pokazuje se neka vrsta fiksacije da poslovni uspeh može da zameni naše nedostatke. Ako imamo nešto što nedostaje u privatnom životu, trudimo se da budemo uspešni u poslovnom životu i da idemo dalje. Trudimo se da se predstavimo u društvu drugačije u odnosu na ono šta smo kod kuće.

* Koliko su slične, a koliko se razlikuju Helena i Marija, odnosno koliko su slični, a koliko se razlikuju Arsenije i Luka?

Helena: Slične smo u tome što smo obe veliki borci, strastvene u tome što radimo i verujemo da ljubav pokreće sve. Sa druge strane, Marija je više posesivna, ljubomorna, gleda na svet i pesimistično, dok sam ja večiti optimista i kada sam sa osobom koju volim, odana sam do kraja i tu nema dileme kao i kod Marije.

Arsenije: Dosta su slični. Kada sam čitao tekst, video sam da Luka donekle liči na mene, ali smo i različiti. Nisam igrao samog sebe, ali sam u ulozi iskoristio i neke svoje manire da bih delovalo što prirodnije. Ne bih znao da tačno definišem mane i vrline da mogu lepo da ih odvojim.

* Koliko su ovakve serije nedostajale na našem medijskom nebu?

Helena: Serija "Korak po korak" je prva plesačka serija u Srbiji, tako da je uvek lepo videti nešto novo i malo drugačije od svega što se kod nas snima i upoznati nova glumačka lica. U svetu se ples mnogo više ceni nego u Srbiji, a imamo i te sjajne plesače, tako da se nadam da ćemo ubuduće viđati mnogo više plesa na malim ekranima.

Arsenije: Otuđili smo se od starijih serija i filmova kakve smo umeli da stvaramo i po kojima smo bili prepoznatljivi u regionu i Evropi. U poslednje vreme poistovetili smo se sa Zapadom, gde ima mraka i sivila, nemam ništa protiv, ima kvalitetnih primera tog krimi žanra. Dušan Kovačević je tragikomedije fenomenalno napisao i ekranizovao, kao i drugi reditelji. Tragikomediju smo uspeli da prosvetilimo i obojimo lepšim bojama da bude zabavnije za gledanje. Nedostaju ovakve serije i one koje imaju vedre teme, potrebne su našem društvu, jer su lekovite i delotvorne.

Foto: IMDb

* Da li pored "Eksploziva" priželjkujete novi TV format koji biste voleli da radite?

Helena: "Eksploziv" je divno i ogromno iskustvo. To je ozbiljna redakcija puna sjajnih novinara, kolega, među kojima sam stekla i prijatelje. S obzirom na to da sam glumica i da se u slobodno vreme bavim ekstremnim sportovima, volela bih da u budućnosti vodim neku ozbiljnu emisiju avanturističkog tipa i da budem srpska, ženska verzija Ber Grilsa (smeh).

* Koga je lakše, odnosno teže glumiti - Ritera ("Igra sudbine") ili Luku ("Korak po korak")?

Arsenije: Teže je igrati Ritera s obzirom na to da je kriminalac, psihopata i negativan lik koji ima drugačiju prirodu od mene. Ni na jedan način ne mogu da se poistovetim sa njim, jedno što moram da ga "branim" dok ga igram. Sa druge strane, Luka je lakši i približniji meni. Zanimljivije je igrati i izazovnije je "bežati" što više od sebe i istraživati, kao i glumiti likove koji su dijametralno suprotni od moje ličnosti i karaktera.

BONUS VIDEO:

OSTVARILO MI SE I VIŠE NEGO ŠTO SAM ŽELELA | Sa zvezdama na ti | Br. 13 | Barbara Bobak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!