UMORIO SAM SE OD LEPOTE I TRBUŠNJAKA: DŽesi Metkalf, seksi baštovan iz "Očajnih domaćica", o seriji koja mu je promenila život

NIKOLA DRAŽOVIĆ

21. 05. 2023. u 17:00

PUBLIKA u Srbiji američkog glumca italijansko-portugalskog porekla Džesija Metkalfa (44) upoznala je davne 2004. godine kada je prvi put u hit seriji "Očajne domaćice" nagrađenoj sa sedam Emija i skoro 60 nominacija za isto priznanje, kao seksi baštovan Džon Roland, zaveo Gabrijel Solis (Eva Longorija).

УМОРИО САМ СЕ ОД ЛЕПОТЕ И ТРБУШЊАКА: Џеси Меткалф, секси баштован из Очајних домаћица, о серији која му је променила живот

Foto Foks

Od tada su milioni gledalaca kraj malih ekrana nestrpljivo iščekivali svaku narednu epizodu u kojoj će se ukazati izvajani mišićavi torzo mladića koji je svetsku slavu, a i izgled, gradio na modnim pistama od Kalifornije do Milana, radeći za najveće svetske modne brendove. Karijeru na televiziji, pak, započeo je u jednoj od najuspešnijih američkih dnevnih sapunica, "Strasti", nakon čega su usledile "Očajne domaćice", zatim rimejk kultnog "Dalasa", serija "Smolvil" i niz televizijskih filmova iz Halmark produkcije, koji su, kako nam to glumac otkriva, u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" - oduvek bili njegova velika ljubav.

U povremenim repriznim maratonima, Džesija još gledamo u njegovoj najuspešnijoj roli, u seriji "Očajne domaćice" na kanalu Foks lajf, gde glumi omiljenu zabranjenu voćku nestašne Gabrijel Solis, ali od 30. maja, Metkalf će nam se predstaviti u prošlogodišnjoj hit seriji "Misterije Martas Vinjarda", čije četiri epizode pratimo radnim danima na kanalu Foks krajm. Ovaj triler zasnovan je na romanima Filipa Krejga, a Džesi u seriji tumači lik bostonskog policajca Džefa Džeksona, koji se samoinicijativno penzionisao nakon što je na dužnosti ostao bez partnera.

- Oduvek sam bio veliki obožavalac misterija. Čak i kada sam igrao u "Očajnim domaćicama" omiljeni deo cele priče bio mi je upravo taj trenutak misterije. Dok sam bio mlađi moj izgled određivao je uloge koje sam dobijao. I to je bilo u redu. Moje telo je plaćalo moj život, koliko god to smešno zvučalo, ali osećam da sam sada konačno slobodan da radim ono što istinski volim, a to su baš detektivske priče poput ove iz "Martas Vinjarda" - poručuje na početku razgovora glumac čiju su karijeru nesumnjivo obeležili njegovi trbušnjaci i scene u kojima je uglavnom bio razgolićen. Kako kaže, iako su se te njegove uloge činile laganim, a nekima i trivijalnim, period "Očajnih domaćica" i sličnih serija pamti kao deceniju svakodnevnih treninga i velike odgovornosti prema fizičkom izgledu.

Foto Foks

- Gledaoci o tome verovatno i ne razmišljaju, ali kada te tokom 10 godina svakog dana u nekoj od serija bez majice gleda više od 20 miliona ljudi, imaš ogroman psihički pritisak da to što gledaju izgleda savršeno. Za mene je ritam života tih godina bio iscrpljujući. Teretana mi je bila drugi dom, a brojanje kalorija opsesija koja je zašla u podsvesni deo mog bića. Iako je to bilo dragoceno iskustvo koje mi je donelo armiju fanova i učinilo da danas mogu malo da usporim i uživam u svemu što sam stekao, jedan deo mene je odahnuo što sam napokon zašao u četrdesete i što konačno mogu malo da se opustim u tom pogledu. Nije lako biti lepotan sa naslovnica - poručuje glumac kom je uloga Džona Rolanda u "Očajnim domaćicama" uz sve ostale angažmane tokom njegove karijere donela slatkih sedam miliona dolara na bankovnom računu, ali i niz luksuznih nekretnina, vila u Los Anđelesu, luksuzni stan u Njujorku, na donjem Menhetnu, kao i još jedan penthaus u Majamiju. Iako se čini da je život bio prilično blagonaklon prema ovom jedincu iz Severne Kalifornije, Džesi se u jeku svoje popularnosti 2007. godine borio sa alkoholizmom, što mu je donekle i poljuljalo karijeru.

Nas je zanimalo da li bi se vratio "Očajnim domaćicama" i kako zamišlja svog junaka 15 godina kasnije.

- Zapravo, ovih dana se ozbiljno bavim idejom oživljavanja "Očajnih domaćica". Znam da uvek postoji interesovanje kod publike, jer je ova serija bila jedan od poslednjih istinski velikih TV hitova. Znam da bi i ostatak ekipe voleo da se ponovo okupimo pred kamerama. Imam odlične ideje kako bismo to mogli da izvedemo, i voleo bih da produkcija ozbiljno razmisli o našem povratku jer smatram da "Očajne domaćice" još nisu rekle sve što imaju - poručuje uz smeh glumac, otkrivši da bi voleo da u nastavku serije svog Džona vidi u ulozi roditelja, baš kao i neke od junaka iz mlađe postave originalnog serijala.

- To i jeste srž naše serije. Sazrevanje kroz roditeljstvo i socijalne interakcije u komšiluku u kom misterija i intriga nikad ne nedostaje. Verujem da se gledaoci od ovih tema nikad ne umaraju, i da bi im bilo zanimljivo da u nekim novim situacijama sada vide decu glavnih junakinja - kaže glumac koji, posle dve neuspele veridbe, i dalje važi za najpoželjnijeg holivudskog neženju. Status seks simbola dugo ga je pratio, a u jednom od intervjua poručio je da je umoran od žena, i da posle čitavog dana na setu gde mora da se bori sa svim njihovim "mušicama" i slabostima, privatno više voli da bude sam i bez te "glavobolje".

- U jednom trenutku sam imao osećaj da moram da pobegnem od tog epiteta "matine glumca" kako bi producenti konačno sa mog tela pogled preusmerili i na moje lice, a zatim i na talenat. Sviđa mi se pozicija u kojoj se trenutno nalazim. Napokon sarađujem sa rediteljima i scenaristima koji su spremni da me vide u nekim "oštrijim" i izazovnijim rolama. Morao sam da pobegnem od svoje mladosti da bih napokon uživao u glumi, i osećam da sam, posle toliko serija, sebe konačno pronašao baš u filmovima, ili filmskim serijalima poput "Misterija Martas vinjarda". Izuzetno mi prija ta energija. Niko od nas ne želi da zauvek ostane u jednom liku i da mu to što će skinuti majicu i pokazati mišiće bude najveći profesionalni domet. Kao i sve kolege, želim da rastem i da se razvijam. Nemam strah od izazova, oprobao sam se i u mjuziklu, konačno mogu da eksperimentišem - zaključuje glumac koji samo ove godine u produkciji ima tri filma, od čega jedan sa holivudskom legendom Denisom Kvejdom.

 

Foto Foks

SVE TAJNE MARTINIH VINOGRADA

U CENTRU zbivanja Džesijeve nove serije "Misterije Martas Vinjarda" je nekadašnji bostonski policajac Džef Džekson, koji se samoinicijativno penzionisao nakon što je na dužnosti zadobio ranu od vatrenog oružja. Metak mu se zario u leđa, veoma blizu kičme, zbog čega nije mogao bezbedno da se ukloni, pa mu i dalje povremeno izaziva bol. I fizičku i emotivnu, jer je tokom pucnjave ubijen njegov partner. Džef se seli u kuću nedavno preminulog oca, na plažu Martas Vinjardae, gde planira da se posveti pecanju.

Ipak, on i dalje održava kontakt sa kolegama iz bostonske policije, nadajući se da će pronaći osobu koja ga je upucala i ubila mu partnera. Njegovu preranu penziju, koju je nameravao da provede u miru, prekida šef lokalne policijske stanice Dankan Madijeras.

On ga poziva da mu pomogne u rešavanju komplikovanih slučajeva, koje njegovo odeljenje za ubistva nije u stanju da raspetlja. U njegov život vratiće se prijateljica iz detinjstva Zi Madijeras, Dankanova ćerka koja je u međuvremenu postala doktorka i glavna patološkinja u gradu. Rešavajući zajedno misteriozne slučajeve, Džef i Zi će se zaljubiti jedno u drugo, ali biće im teško da to priznaju...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)