NIKADA OBJAVLJENIH 12 DOSIJEA: Krvavi spisak Velje Nevolje iz vikendice smrti u Ritopeku (FOTO)

Novosti onlajn

10. 05. 2021. u 21:40

DILERI kavačkog klana, suparnici oko narko-teritorije, protivnici sa naviačkih tribina... Ovo je detaljan dosije svih žrtava Veljka Belivuka i njegovog klana.

НИКАДА ОБЈАВЉЕНИХ 12 ДОСИЈЕА: Крвави списак Веље Невоље из викендице смрти у Ритопеку (ФОТО)

Foto: D. Milovanović

Zdravko Radojević (41)

Navijač Crvene Zvezde koji je „držao“ Kotež i navodno je bio jak u trgovini kokainom. Bio je u dobrim odnosima sa Markom Miljkovićem, desnom rukom Velje Nevolje. Ali, sukob je izbio kada su navijači Partizana počeli da preuzimaju Radojevićevu teritoriju. Otet je 10. novembra prošle godina kada je krenuo na sastanak sa Belivukom.

Ljubomir Lainović (25)

Sin novosadskog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, koga su 2000. godine likvidirali pripadnici „zemunskog klana“, vezivan je za brojna ubistva u ratu „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana. Njemu su pripisivali i ubistvo „škaljaraca“ 19. januara 2020. u Atini – Igora Dedovića i Stevana Stamatović. Lainović junior je pre nestanka bio u kućnom pritvoru iz kog je pobegao 2019. a u kome je bio zbog umešanosti u ubistvo navijača Rada Petra Arsića. Od početka avgusta prošle godine Lainovića niko nije video.

Foto: Privatna arhiva

Ljubomir Lainović

Strahinja Marković (22)

Nestao u junu 2020. godine. Protiv njega sud je vodio nekoliko postupaka – zbog ilegalnog oružja, dilovanja droge i falsifikovanja dokumenata. Osuđivan je samo zbog pištolja na uslovnu kaznu 2018. godine. Živeo je u iznajmljenoj kući u naselju Trešnja nedaleko od Beograda. „Mercedes“ koji je vozio na dan nestanka pronađen je parkiran ispred kuće Aleksandra Šarca, koji je oktobra 2020. godine ubijen u sačekuši Tržnom centru „Ušće“. Šarac je bio pripadnik „škaljarskog klana“.

Foto: Privatna arhiva

Strahinja Marković

Goran Mihajlović (23)

Policiji je bio poznat jer su protiv njega podnosili prijave zbog tuča, pucnjave, napada na policajca, kao i za otmicu. Radio se svakakve unosne poslove, a nekoliko meseci pre nestanka 2019. godine kupio je „porše“. Taj automobil je ostao iza njega, napušten na parkingu u Novom Beogradu. Policija je tu pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu, zbog čega je protiv njega podnela krivičnu prijavu u aprilu 2019, nakon što je već nestao. Postupak je obustavljen prošle godine.

Foto: Privatna arhiva

Goran Mihajlović

Filip Marjanović (23)

Nesuđeni pripadnik Legije stranaca u Beogradu je radio kao obezbeđenje, a nestao je početkom 2020. Marjanović u svom policijskom dosijeu ima pljačku. On je 13. marta 2017. uhapšen u Crnoj Gori kada je iz ekspoziture Prve banke Crne Gore u Beranama oteo 160.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

Filip Marjanović

Vukašin Gošović Vukša (20)

Imao je svega 20 godina kada je nestao pretprošle godine. Njegov nerazdvojni prijatatelj bio je Filip Marjanovića, takođe žrtva klana Velje Nevolje. Gošović je upravo sa Marjanovićem poslednji put viđen kada su krenuli put Crne Gore. Pripadao je Partizanovoj navijačkoj frakciji, suprotno onoj Belivukovoj.

Milan Ljepoja (44)

Ovaj Nišlija bio je pripadnik međunarodne bande "Pink Panter" i sumnjičio se za više spektakularnih pljački u inostranstvu. U maju 2006. u Lihtenštajnu je opljačkao juvelirnicu, ali ga je policija ubrzo uhapsila. Čekajući da istraga protiv njega bude okončana, Ljepoja je u zatvoru povredio ruku, pa je odveden u bolnicu, odakle je uspeo da pobegne. Već sledeće godine, 15. aprila 2007, Ljepoja je organizovao filmsku pljačku zlatare u Dubaiju, iz koje je ukraden nakit vredan oko 11 miliona dolara. On je uhapšen 2008. u Francuskoj, ali je opet uspeo da pobegne i vratio se u Niš, gde je otvorio diskoteku "Klinika". Nestao je 8. decembra 2020. godine.

Foto MUP

Milan Ljepoja

Jovo Kecman (51)

Fitnes trener nestao je 24. septembra iz Glavne ulice u Malom Mokrom Lugu. Tog dana telefon je ostavio kod kuće, a sa sobom je poneo 16.000 evra. Otišao je sa nekim da se vidi. Desetak dana pre nestanka ponašao se čudno i ovorio da "ima problem koji mora da reši".

Foto: Facebook/Jovo Kecman

Jovo Kecman

Dario Đorđević (23)

Za njega se najmanje zna. Poznat po tučama. Mnogi ga prepoznaju i kao pripadnika navijačke grupe Partizana.

Aleksandar Gligorijević Puki (42)

Predsednik FK Tekstilac iz Odžaka, blizak prijatelj Belivuka, imao je zadatak da vodi računa o navijačima Partizana sa severa naše zemlje. Nestao je sredinom 2020. godine. Prethodno, bio je član kriminalne grupe “Firma“, ogranka „zemunskog klana“. On je 2004. osuđen na 15 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Ljubiše Ljubojevića (8. februar 2003.), kao i za pokušaj ubistva Marija Krstića i Stevana Tadića.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Gligorijević Puki

Goran Veličković Goksi (33)

Vođu Partizanove navijačke grupe "Jang bojs", u kuću strave u Ritopeku, gde ga je, kako se sumnja, po ustaljenom receptu, na prevaru 3. avgusta 20202. doveo njegov blizak prijatelj Vuk Vučinić. Veličković je poslednji put viđen u Višegradskoj ulici 3. avgusta, a njegov nestanak prijavila je supruga. Veličković je često viđan sa suprarnikom Velje Nevolje - sa Milošem Kimijem Radosavljevićem. Sa njim je na istočnoj tribini osnovao novu navijačku grupu „Partizanovci“. Veličkovićev potpis bio je ispod čitulje Anti Firiću, splitskom huliganu koji je poginuo 2018, a godinu dana je učestvovao u masovnoj tuči na južnoj tribinu tokom „večitog derbija“. Tada su Firić i još nekoliko huligana iz Splita jedva izvukli živu glavu. Vođa „Jang bojsa“ je do marta 2020. godine bio u pritvoru.

Foto: Privatna arhiva

Goran Veličković Goksi

Lazar Vukićević (32)

Poslednji put je viđen je sredinom oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Ovaj navijač Crvene Zvezde krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim automobilom. Nestao je nekoliko sati kasnije, a ni njegov automobil nije pronađen. Samo godinu dana ranije Vukićević je ranije izbegao smrt. Bio je na samo nekoliko metara kada je 7. oktobra 2019. godine njegov „porše“ raznet eksplozivom na parkingu u Riječkoj ulici na Vračaru. Bomba mu je postavljena samo tri meseca pošto je odslužio zatvorsku kaznu za ranjavanje Miloša Nikolića i Nikole Vavića, brata jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“. Takođe, nekoliko puta dovodio se u vezu sa ubijenim Aleksandrem Šarcem (35), ali i sa ubijenim Aleksandrom Halabrinom (26).

Foto: Privatna arhiva

Lazar Vukićević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)