KADROVSKE PROMENE I SANKCIJE: Na vidiku rešenje u Crvenom krstu u Čačku

V. I.

22. 04. 2021. u 13:37

REŠENjE više nagomilanih problema u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta konačno je na vidiku.

КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ И САНКЦИЈЕ: На видику решење у Црвеном крсту у Чачку

Foto: V. Ilić

Posle tužbe radnika za mobing protiv sekretarke Biljane Davidović, tuče dvojice zaposlenih i ostavke čelnika UO, ako je suditi po rezultatima sastanka održanog u sredu popodne, na kome su prisustvovali predstavnici CK Srbije i lokalnog rukovodstva, Crvenom krstu u Čačku pišu se lepši dani.

- Vodili smo dug i konstruktivan razgovor tokom kojeg smo sagledali sve probleme sa kojima se poslednjih dana susreće čačanski CK. Dogovor je da posle Đurđevdana izađemo sa prvim i pravim rešenjima – rekao nam je Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka.

- Generalni sekretar CK Srbije se obavezao da će do tada primeniti mere, odnosno sprovesti nadzor rada u ovdašnjoj organizaciji CK, kako bi normalno funkcionisala. Jedna od tema na sastanku je bila i tužba radnika, odnosno kako će to uticati na finansijsko poslovanje CK u Čačku. Ono što je sada sigurno je da neće biti dovedeno u pitanje finansiranje rada Narodne kuhinje i dobrovoljno davalaštvo krvi od strane Grada Čačka.

Na sastanku je iz čačanskog CK jedino prisustvovala potrpredsednica UO dr Nada Lazović, koja je prvo dala ostavku na ovu funkciju, a onda je, na molbu generalnog sekretara Ljubomira Miladinovića, povukla. Prema nezvaničnim saznanjima, lokalna organizacija CK će, nakon formiranja UO, pretrpeti kadrovske promene, a postoje i naznake da će dvojica radnika, koji su se sukobili, snositi određene sankcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere