SLUČAJ penzionisanog policajca Milutina Cvetkovića (86) iz Lebana, koji je uhapšen, pa ubrzo pušten da se brani sa slobode zbog ranjavanja, odnosno pokušaja ubistva, iako se sumnja da je samo pokušavao da zaštiti sebe, porodicu i imovinu od komšije koji je hteo da ga opljačka, podigla je srpsku javnost na noge. I iznova se otvorilo pitanje validnosti srpskog zakonodavstva i toga da li je u ovakvim slučajevima prekoračena ili ne nužna odbrana.

Komentari (3)

Ja sam

15.03.2021. 13:34

Наравно да то треба да се измени. Иста ствар треба да се уради и за случај кад те неко нападне на улици, да се не добија аутоматски кривична пријава, да закон не приморава човека да да бежи и прави кукавицу од себе.

Laki

15.03.2021. 17:33

To je totalni apsurd koji daje vetar u leđa provalnicima, lopovima i sličnim prestupnicima. Ako oni krše zakon time što ugrožavaju tuđu imovinu i živote na bilo koji način , onda taj isti zakon treba da da dozvolu ugroženima (domaćinima) da ih ispraše na što suroviji način i time bi se drastično smanjio broj pokušaja provala, krađa, napada i slično.