TITOV UNUK OSUĐEN ZBOG SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Otkazao punomoćje advokatu pred sednicu suda

Tanjug

11. 03. 2021. u 16:31

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je do daljeg odložena sednica na kojoj je trebalo da bude razmatrana žalba na prvostepenu presudu kojom je Edvard Broz (70), jedan od unuka Josipa Broza Tita, osuđen u odsustvu na osam meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj G.P.

ТИТОВ УНУК ОСУЂЕН ЗБОГ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ: Отказао пуномоћје адвокату пред седницу суда

Foto: Tanjug

Do odlaganja je došlo jer je Edvard Broz, koji nije dostupan pravosudnim organima Srbije, otkazao punomoćje svom dugogodišnjem braniocu, potvrđeno je u sudu.

Naime, sudsko veće Apelacionog suda danas je obavestilo Brozovog branioca, advokata iz Beograda, da je njegov branjenik dao punomoćje jednom fizičkom licu da njemu (advokatu) otkaže punomoćje.

Zbog toga je sednica danas odložena, a punomoćniku Broza je naloženo da u roku od tri dana angažuje novog advokata. Nakon toga, sud će zakazati novu sednicu za razmatranje žalbi.

Brozu je pomenuta prvostepena presuda od osam meseci zatvora izrečena u odsustvu jer je u bekstvu od 2008. godine i navodno živi u Zagrebu.

Osuđen je za krivično delo “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”.

Njegov advokat na ovu presudu je uložio je žalbu, o kojoj treba da odluči Apelacioni sud.

Edvard Broz je odmah posle udesa pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen 21. januara 2008. na granicnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju.

Posle tri dana pritvaranja pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.

Krajem marta 2008. godine, on se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i izneo odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobegao.

Tačnije, nije se pojavio na ročištima u maju, junu i septembru 2008, pa sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu poternicu.

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano pomenutom presudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a