„SA VELJOM NEVOLJOM STIGLA JE NEVOLJA U NAŠ KRAJ“: Reporter „Novosti“ na Rudniku, gde je uhapšen Belivuk (FOTO)

V. ILIĆ

11. 02. 2021. u 14:54

– VELjKA Belivuka nikada nismo videli na Rudniku. I mi smo iz novina saznali da je on uhapšen u našoj varošici. Bili smo zatečeni. Sa Nevoljom stigla je i nevolja u naš kraj. Policije nikada više nije bilo ovde, sve češljaju, ispituju... Ne želimo da našu planinu povezuju sa tim “Nevoljama”, ovo je miran i, pre svega, lep kraj, gde ljudi treba da dođu na odmor...

„СА ВЕЉОМ НЕВОЉОМ СТИГЛА ЈЕ НЕВОЉА У НАШ КРАЈ“: Репортер „Новости“ на Руднику, где је ухапшен Беливук (ФОТО)

Foto: V. Ilić

Ovako su u četvrtak meštani varošice Rudnik komentarisali vest da je vođa ozloglašene kriminalne grupe Veljko Belivuk sa svojim saradnicima prošle nedelje uhapšen u vikendici, na planini Rudnik.


- Bilo je kasno, možda oko jedan sat iza ponoći, kada je prošle sedmice policija okupirala Rudnik. Bilo je na desetine policijskih automobila, čule su se sirene, sve se plavilo od policijskih rotacija. Bilo je pravo opsadno stanje. Gledali smo u čudu, ni ne sluteći da je u toku hapšenje tog kriminalca – kazali su nam Rudničani.

Tek sutradan, kako vele, saznali su da je Belivuk uhapšen u objektu, čiji je vlasnik stariji čovek, koji ne živi ovde, već povremeno dolazi u svoju vikendicu.


- Ta vikendica nalazi se nedaleko od čuvenog restorana na magistrali. Posle skretanja sa magistrale, možda 200, 300 metara ima do tog objekta. Tamo sada nema nikoga, na vratima je policijska traka. Priča se da policija i dalje motri na vikendicu – rekao nam je Rudničanin, koji je želeo da ostane anoniman, baš kao i svako sa kim smo o ovoj temi na Rudniku pokušali da razgovaramo. - Sa Belivukom je uhapšen i unuk čoveka koji je vlasnik vikendice. Ne verujem da je Velja Nevolja ranije ovde dolazio, primetili bismo ga. Možda mu je ovo, drugi, treći put da je ovde došao... Pretpostavljam da je tako čim je znao gde se vikendica nalazi. Verovatno je nameravao da se tu sakrije, pa da dalje bekstvo nastavi ka Crnoj Gori... Ko će ga znati...

Noć hapšenja, pa i dani koji su usledili posle toga i dalje se prepričavaju u varošici. Pojedinci tvrde i da je jedan od saradnika Belivuka uspeo u prvom trenu da izmakne policijskoj poteri, te da su ga uhapsili u mestu Šatornja, u drugoj vikendici.

- Razvile su se mnoge teorije. Kažu da su ovde imali više štekova, odnosno vikendica koje su pokupovali od starih vlasnika. Ja, iskreno, u to ne verujem. Ali i da je tako, tome u trag se teško može doći, jer ovde se, posebno u poslednjih godinu dana, mnogo trgovalo sa vikendicama, kućama, placevima. Dosta novih ljudi, nama nepoznatih, došlo je na planinu... Ono što mogu da tvrdim je da tog Velju Nevolju ovde nismo ranije viđali – kazao nam je jedan od poznatijih Rudničana.

Vikendica u kojoj je uhapšen Belivuk, kako smo se i sami uverili, je pusta. I dalje je na njoj policijska traka, pa je ulaz zabranjen. Na spratu i ispred ove skromne kuće danonoćno “gori” svetlo.  

- Govorilo se i da Belivuk i njegova grupa na Rudniku grade restoran. U to ne verujemo, to bi se već znalo. Malo je ovo mesto, ima nas svega oko 500 i svi svakoga poznaju, zna se ko ulaže u izgradnju. Ako se to ispostavi kao tačna informacija, onda nam je stvarno Nevolja doneo nevolju, jer mi onda ništa ne znamo i živimo u zabludi... - zaključili su Rudničani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a