MASOVNA TUČA MIGRANATA KOD KIKINDE: U Prihvatnom centru sevali noževi i ašovi, dvojica zadržana u bolnici

R.Š.

08. 02. 2021. u 09:57

Grupa od desetak migranata potukla se u nedelju popodne u Prihvatnom centru kod Kikinde, a dvojica od njih zadobila su teže telesne povrede i nalaze sa ne lečenju u Opštoj bolnici u Kikindi. Najteže je povređen A.R. (34) iz Bangladeša koji je operisan u ponedeljak i nalazi se na Intezivnoj nezi.

МАСОВНА ТУЧА МИГРАНАТА КОД КИКИНДЕ: У Прихватном центру севали ножеви и ашови, двојица задржана у болници

Foto: J.Bekić

- Pacijent je primljen sa raskotinama trhuba, operisan je i zbrinut na Interzivnoj nezi. Njegovo stanje je stabilno. Drugi pacijent ima povrede po leđima, manje ozbiljne od prvog pacijenta, i on se nalazi na odeljenju hirurgije. I njegovo stanje je stabilno – saznali smo u Opštoj bolnici u Kikindi.

Ostali učesnici uče koji su zadobili lakše povrede po telu u vidu posekotina i ogrebotina pušteni sui z bolnice nakon ukazane lekarske pomoći.

U Policijskoj upravi u Kikindi potvrdili su ovaj događaj, ali nisu davali druge zvanične informacije o ovoj tuči, iako je patrola policije i u ponedeljak rano popodne bila u Prihvatnom centru. Zbog manjka zvaničnih infromacije nije sasvim jasno čime je tačno povređen A.R. iz Bangladeša. Najverovatnije je u pitanju nož, jer su se, prema nezvaničnim informacijama, migranti tukli hladnim oružjem i alatkama.

Foto: R.Š.

Objekat za smeštaj azilanata nalazi na periferiji Kikinde, na imanju i u upravnoj zgradi nekadašnjeg Poljoprivrednog preduzeća "29. novembar" i u njemu trenutno borave državljani Bangladeša, Sirije, Alžira, Irana. Kapacitet centra je 250 lica, ali u njemu skoro uvek ima više osoba. Tamo sada preteeno žive samci, dok je ranije bilo i porodica.

ČESTI SUKOBI

Prihvatni centar za migrante u Kikindi otvoren je 2017. godine i ovo nije prva tuča u ovom objektu. Ozbiljni sukobi sa težim posledicama događaju se skoro svake godine, pa je tako pre dve godine jedaan Iranac nožem ranio državljanina Bangladeša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba