"LISICE" I KOLUVIJINOM VOZAČU: Kako su u međunarodnoj akciji “pali” članovi narko bande

Z. U.

02. 02. 2021. u 20:01

OPERATIVCI Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom, zaplenili su 22 kilograma heroina i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

ЛИСИЦЕ И КОЛУВИЈИНОМ ВОЗАЧУ: Како су у међународној акцији “пали” чланови нарко банде

Hapšenje osumnjičenog

Iza rešetaka je Žarko Momčilović (39), osumnjičen da je organizator ove grupe, a među uhapšenim članovima je i Miloš Tofilović (47), rodom iz Čajetine, inače bivši vozač Predraga Koluvije.

Momčilović, koji je iz Beograda, uhapšen je u Bugarskoj, gde živi poslednjih godina. Nadimak mu je Vlasinac, a pre 13 godina ranjen je u obračunu u elitnom naselju Beli brezi u Sofiji. Sumnjalo se da je reč o sukobu oko narkotika, a Momčilović je kod sebe tada imao falsifikovana dokumenta na ime Makedonca Igora Momirovskog.

Odmah pošto se oporavio od ranjavanja, bugarska policija ga je uhapsila. U to vreme srpska policija za njim je tragala zbog krijumčarenja 10 kilograma heroina, koji je bio zaplenjen u automobilu "pasat" u centru Beograda. On je tada istrčao iz auta i pobegao policiji, ostavljajući narkotike i dva kilograma paracetamola u vozilu. Bugarska policija je saznala za pravi identitet uhapšenog tek kada su upoređeni otisci prstiju koje je poslao MUP Srbije.

Momčilović je u Srbiji uhapšen 2001. godine, a bio je osumnjičen za krijumčarenje i prodaju heroina, što je, kako je tada tvrdila policija, radio za Beograđanina Nenada Milenkovića.

Pored Momčilovića, u Bugarskoj su u ovoj akciji sada uhapšeni i tamošnji državljani D. S., A. N., G. H. i N. H. Tokom pretresa objekata i stanova koje su koristili pronađeno je i zaplenjeno 20 kilograma heroina. U Srbiji su "lisice" stavljene Milošu Tofiloviću (47) i Nišliji M. S. (36), kod kojih su zaplenjena dva kilograma narkotika. Kako se sumnja, ova grupa je, tokom prošle i ove godine, krijumčarila heroin iz Turske, koji je potom prodavala u Bugarskoj, SAD i Srbiji.

NA OPTUŽNICI I ZA "JOVANjICU"

MILOŠ Tofilović je bio za volanom automobila u kom je na suvozačkom mestu sedeo Predrag Koluvija (na slici) novembra 2019. kada ih je policija zaustavila na auto-putu. Nekoliko sati kasnije Koluvija je uhapšen kao vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica", na kom je pronađena velika količina zasada marihuane, koja je uzgajana u veštačkim uslovima.Tofilovićevo ime je na drugoj optužnici, koja je podignuta u slučaju "Jovanjica", a reč je o predmetu u kom su pripadnici grupe, navodno, uz pomoć državnih službenika, pomagali Koluviji da izbegne pravdu. On se tereti da je bio član kriminalne grupe, ali i za falsifikovanje isprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)