ODLOŽENO SUĐENJE MIODRAGU POLEDICI: Bivši državni sekretar bolestan - advokati dostavili lekarsku dokumentaciju

N. B.

25. 01. 2021. u 10:04

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje Miodragu Poledici bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, a sada zameniku ministra energetike i rudarstva zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ МИОДРАГУ ПОЛЕДИЦИ: Бивши државни секретар болестан - адвокати доставили лекарску документацију

Foto Tanjug

Sudija Snežana Jovanović je saopštilča da su njegovi advokati obavestili sud da je on bolestan i dostavili su lekarsku dokumentaciju. Naredni glavni pretres zakazan je za 8. mart.

Pored Poledice postupak se vodi i protiv bivšeg direktora "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljuba Jevtića, kao i još dvojice iz "Infrastrukture" Branimira Alimpića, iz Sektora za nabavke i Predraga Ćurčića, zamenika direktora za sektorske poslove, kao i direktora Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP Zorana Stanojevića i Mirka Međe, direktor firme "Ingrap omni".

Prilikom pokretanja istrage, početkom februara prošle godine, saopšteno je da se sumnja da su Jevtić, Alimpić i Ćurčić u postupcima javne nabavke zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, kako bi favorizovali ZGOP u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. U tome im je, kako se sumnja, pomogao Poledica, koji je tražio da se ubrza postupak rekonstrukcije, pa je izvođač izabran direktnom pogodbom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati