"NOVOSTI" SAZNAJU: Elez pod istragom i za dva ubistva - Ostojića i Miličevića

O. MATAVULj

22. 12. 2020. u 15:49

DARKO Elez nalazi se pod istragom i za ubistva vlasnika svadbenog salona "Rodeo" Siniše Miličevića zvanog Tigar u maju 2018., te ubistvo vlasnika noćnog kluba "Sparta" Miloša Ostojića u januaru 2019. godine u Istočnom Sarajev, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Елез под истрагом и за два убиства - Остојића и Миличевића

Foto: MUP

Porpatol Tužilaštva BiH Boris Grubešić saopštio je da Eleza potražuju radi vođenja sudskog postupka na temelju potvrđene optužnice u predmetu "Lutka", kao i istrage koju Tužilaštvo BiH vodi u saradnji sa MUP Republike Srpske, a koja se odnosi na teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, od 2017. do 2019. godine.

- Elez se potražuje radi procesuiranja na temelju potvrđene optužnice, koja ga tereti za organizovani u vezi sa više teških krivičnih dela među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena od 2005. do 2009. godine - rekao je Grubešić.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Miloš Ostojić

Dodaje da se Elez takođe potražuje zbog istrage koja se odnosi na druga dela i dva mafijaška ubistva počinjena 2018. i 2019. godine, kao i planiranja i pokušaji ubistavava na području Istočnog Sarajeva i Bijeline, te iznude, zastrašivanja i druga krivična dela.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Siniša Miličević

- Tužilaštvo BiH i partnerske institucije došle su do saznanja da je organizator i koordinator počinjenih krivičnih dela osumnjičeni Darko Elez, zajedno s drugim osobama - rekao je Grubešić.

Dodaje da je tužilac pravosudnim organima Srbije uputio zahtev za izručenje Eleza pravosuđu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna