SUĐENJE ZA KRAĐU VIOLINE LAJKA FELIKSA: Saslušani policajci koji su radili na rasvetljavanju slučaja

Lj. P.

16. 12. 2020. u 18:28

VIOLINISTA Lajko Feliks danas je svedočio pred Osnovnim sudom u Bečeju u nastavku postupka protiv Petra Jovšića (43) iz Stare Pazove i Nenada Simatića (51) iz Temerina, koji su optuženi da su od ovog umetnika ukrali skupocenu violinu.

СУЂЕЊЕ ЗА КРАЂУ ВИОЛИНЕ ЛАЈКА ФЕЛИКСА: Саслушани полицајци који су радили на расветљавању случаја

Novosti

Vojvođanski Paganini, kako još zovu Feliksa, ispričao je da mu je 1. novembra prošle godine u Bačkom Petrovom Selu, ukraden instrument "Domeniko Montano", dok je sa suprugom bio na groblju povodom praznika Svi Sveti. Inače, violinu je prethodno iznajmio od jednog kolekcionara iz Beča.


Instrument, izrađen početkom 19. veka, koji je Feliks nosio svuda sa sobom, u koferu je ostavio na zadnjem sedištu kola i nije hteo da ga unosi na groblje.

Automobil "dodž" subotičkih registarskih oznaka bio je parkiran u Ulici Arpada Balaža 38. Petnaestak minuta kasnije kada su se vratili, violine nije bilo, te je odmah obavestio policiju.


Na ročištu, kao svedok saslušan je i jedan od dvojice policajaca koji su radili na rasvetljavanju ove krađe, dok je izostao sudski veštak koji je radio procenu instrumenta.


Skupocena violina, srećom neoštećena, nađena je mesec i po kasnije u Novim Banovcima, a operativci novosadske kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Sremske Mitrovice uhapsili su Simetića i Petra Jovišića, dok su njegovom bratu Nenadu, koji se teretio za prikrivanje, lisice na ruke stavljene 31. decembra 2019. godine.

On je sa tužilaštvom u Bečeju sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu koje mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)