ULICA NARODNOG HEROJA STOJANKE COKE STOJANOVIĆ: Slučaj baka Coke podelio je Srbiju - za jedne ubica, za druge heroj i borac (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

10. 12. 2020. u 20:18

STOJANKA Stojanović (72), u javnosti poznata kao baka Coka, pronađena je danas mrtva u svojoj kući na Zvezdari.

УЛИЦА НАРОДНОГ ХЕРОЈА СТОЈАНКЕ ЦОКЕ СТОЈАНОВИЋ: Случај бака Цоке поделио је Србију - за једне убица, за друге херој и борац (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

Baka Coka je, kako se pretpostavlja, zarila sebi nož u grudi.

NJeno telo je pronađeno sa nožem zabodenim u grudi, a pored tela je pronađeno oproštajno pismo.

Kako je preneo "Pink", u oproštajnom pismu koje je starica ostavila iza seve poručuje da ne može više da izdrži veliki pritisak pod kojim je konstantno.

Takođe, dodaje da su ona i sin sami, i moli ga da joj oprosti.

Podsetimo, Baba Coka je osumnjičena, da je u septembru 2018. godine ubila iz pištolja investitora koji joj je navodno u više navrata pretio i ucenjivao da mu proda plac i kuću na Zvezdari gde je hteo da gradi, na šta ona nije pristala.

Nakon ovog krvavog čina, oko Stojanke Stojanović počele su se raspredati različite priče, a  ovaj slučaj je podelio srpsku javnost.

Dok je za neke ona i pored svega bila zločinac za druge je postala simbol borbe običnog obespravljenog čoveka, te je smatrana herojem.

Foto: Z.Jovanović

To što je odlučila da zakon uzme u svoje ruke i presudi investitoru, mnogi su videli kao herojski čin, pa su tako table sa imenima ulica na Zvezdari često prelepljivane nalepnicama na kojima je ispisano: "Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović".

Po Beogradu su se mogli videti i grafiti na kojima se traži pravda za već čuvenu baka Coku.

Foto: Z.Jovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)