DA LI SU IM SE PUTEVI UKRSTILI: Šta je svedočio veštak za telefoniju na suđenju Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene

Z. U.

12. 11. 2020. u 21:31

POSTOJI mogućnost da su se ukrstili putevi Jelene Marjanović i njenog supruga Zorana u kritično vreme, oko 17 časova, 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

ДА ЛИ СУ ИМ СЕ ПУТЕВИ УКРСТИЛИ: Шта је сведочио вештак за телефонију на суђењу Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство супруге Јелене

Foto M. A.

Ne postoje, međutim, dokazi, koji bi to potkrepili, odnosno potvrdili da se to zaista i dogodilo. Iz tog razloga ne može se sa sigurnošću reći da je Marjanović bio pored svoje supruge u trenutku kada je zadobijala smrtonosne udarce u potiljak!

Ovakav zaključak može se izvući posle ročišta Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene, na kojem su tužilac i advokati odbrane u beogradskom Višem sudu iznosili mišljenje o prostorno-vremenskom veštačenju, čiji je nalaz i mišljenje predstavio sudski veštak Dragomir Vasiljević.

On je ostao pri svom pisanom nalazu i mišljenju, a potom je odgovarao na pitanja obe strane. Na samom početku je rekao da je veštačenje bilo izuzetno teško i komplikovano, posebno kada je reč o pozicioniranju aktera događaja i signala njihovih mobilnih telefona.

- Signal mobilnog telefona Jelene Marjanović bazna stanica je poslednji put registrovala u 16 časova, 56 minuta i 52 sekunde - rekao je veštak. - Telefon Zorana Marjanovića nije bio aktivan u intervalu od 16 časova, 38 minuta i 35 sekundi, do 17 sati, četiri minuta i 28 sekundi. Na osnovu svih parametara moje je mišljenje da je njegov telefon bio ili isključen ili je bio na "avio-modu".

Vasiljević se, međutim, u četvrtak i ogradio navodeći da je veštačio samo nasip, kao i deo od nasipa do kanala, ali ne i suprotnu stranu, koja ide ka Dunavu. U tom delu, kako se čulo, nijedna bazna stanica ne može da "hvata" signal. Iz svega što se rečeno proizilazi da, ukoliko je Marjanović bio u tom delu, ka reci, signal njegovog telefona nije mogao ni da bude "uhvaćen", jer tu postoje "rupe".

- Marjanovićev telefon bazne stanice, koje pokrivaju nasip, posle 17.04 registrovale su više puta - naveo je Vasiljević. - Najmanje pet poziva je bilo upućeno Jeleni Marjanović i to je zabeleženo u njenoj komunikaciji. Brata Miloša je pozvao oko 17.17 i taj razgovor je trajao tridesetak sekundi.

Veštak, koga je angažovalo tužilaštvo, rekao je i da od rampe, gde su se rastali Jelena, Zoran i Jana, do mesta gde je ubijena pevačica ima oko kilometar, a još oko 700 metara do druge rampe.

- Taj kilometar može da se prođe od 12, ako se trči, do 25 minuta ako se lagano hoda - naveo je Vasiljević.

ODBRANA OSPORAVALA NALAZ

ADVOKATI odbrane su osporavali pisani nalaz, kako je rečeno, i zbog aplikacije i softvera na telefonu pomoću kojih je rađeno veštačenje, a koji nisu akreditovani. Pored toga, veštačenje je rađeno na različitom modelu mobilnog, od onih koji su koristili Jelena i Zoran Marjanović.

- Sam proizvođač aplikacije, kojom je rađeno veštačenje naveo je da rezultati zavise od aparata - osporio je nalaz i mišljenje advokat Stefan Jokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)