ODLOŽENO SUĐENJE ZA KRAĐU TESTOVA: Izostao svedok, a evo kada će optuženi za kraću zadataka iz matematike ponovo pred sudiju

J.D.Lj.

19. 10. 2020. u 17:42

SUĐENjE Igoru Stamenkoviću, mašinisti roto štampe koji je optužen za krađu testa male mature za 2019. godinu, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, zbog izostanka svedoka iz "Politike". Sledeći pretres zakazan je za polovinu novembra.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА КРАЂУ ТЕСТОВА: Изостао сведок, а ево када ће оптужени за краћу задатака из математике поново пред судију

Foto: K. Mihajlović

Podsetimo, Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Na početku on je negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan list, kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Stamenković je, kako tvrdi optužba, iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Nakon toga, kako se sumnja, preko Stamenkovićevog sina, rešeni test iz matematike došao je do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem "instagrama" delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da su testovi bili "provaljeni", došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za nekoliko dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave