OTIŠAO JE DA PREVEZE TELO I ZATEKAO MRTVOG BRATA: Doneta presuda za nesreću, godina uz elektronski nadzor za smrt bicikliste

S. BABOVIĆ

08. 10. 2020. u 23:05

KRUŠEVLjANIN Aleksandar P. (26) pravosnažno je osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor jer je 25. juna prošle godine na Jasičkom putu svojim vozilo "opel zafira" izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao biciklista Zoran Đokić (54).

ОТИШАО ЈЕ ДА ПРЕВЕЗЕ ТЕЛО И ЗАТЕКАО МРТВОГ БРАТА: Донета пресуда за несрећу, година уз електронски надзор за смрт бициклисте

Foto: S. Babović i privatna arhiva

 Do nesreće je došlo kada je prednjim čeonim delom vozila udario u zadnji točak Đokićevog bicikla. Usled tog udarca, Đokić je pao na kolovoz i od povreda koje je zadobio na mestu ostao mrtav.

Pogibija Zorana Đokića potresla je mnoge, a najviše njegovog brata blizanca Dragana, koji je, po službenoj dužnosti, kao radnik pogrebne jedinice Javnog komunalnog preduzeća "Kruševac", morao da dođe na mesto nesreće ne znajući ko je nastradao.

Zoranov brat Dragan, ne želi da komentariše presudu, ali, za "Novosti", svedoči da nikada neće zaboraviti taj 25. jun, kada su ga pozvali da transportuje telo nastradalog u udesu. Uputio se na zadatak, ne sluteći da mu je brat mrtav.

- Zvao me je u 10 sati, dok sam bio na Novom groblju. Ispričao mi je da je završio razgovor za posao u fabrici "14. oktobar" i da počinje da radi za nekoliko dana - priča nam Dragan Đokić. - Samo 15 minuta kasnije, dobio sam zadatak da sa kolegama izađemo na teren, kako bismo transportovali telo. Kada smo došli do Jasičkog puta, izašli smo iz auta... Prvo sam video bicikl, onda i njega. Svuda je bila krv, tragovi nesreće, strašno...

POVREDE BILE KOBNE

ALEKSANDAR P. osuđen je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U presudi, između ostalog, stoji da je okrivljeni upravljajući "zafirom" krećući se desnom saobraćajnom trakom iz pravca centra grada ka naselju Jasika, ne prilagodivši vožnju stanju puta i ne obraćajući pažnju na druge učesnike u saobraćaju, prednjim čeonim delom vozila udario u zadnji točak Đokićevog bicikla. Đokić je pao na kolovoz i zadobio kobne povrede glave.

Kolege su pritrčale Draganu, kako bi mu pomogli da se suoči sa užasnim saznanjem, a nakon toga pokrili i prevezli mrtvog Zorana. Da tragedija bude još veća, 2. maja, samo 40 dana pre nego je poginuo, Zoranu je umrla ćerka Sanja u 15. godini. Imala je distrofiju.

- Brat je bio ljudina, nema kome nije pomagao u životu - govori nam Dragan. - Radio je 30 godina u IMK "14. oktobar". Onda je 2016. napustio fabriku, ali je kao odličan majstor uspevao da dobije posao. Uvek smo sve prolazili zajedno, pravi blizanci, između nas je razlika bila pet minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)