OSTAO BEZ HRANE, PA RASKOMADAO I JEO OCA: Detalji horora u Glogonjskom ritu, starac ležao mrtav nedelju dana

S.Vidačković

03. 10. 2020. u 22:25

HOROR u Glogonjskom ritu! Beogradska policija u petak je našla raskomadan leš muškarca starog oko 70 godina u stanu u naselju Glogonjski rit, na obodu prestonice.

ОСТАО БЕЗ ХРАНЕ, ПА РАСКОМАДАО И ЈЕО ОЦА: Детаљи хорора у Глогоњском риту, старац лежао мртав недељу дана

Foto: Printscreen/Jutjub

Prema nezvaničnim informacijama, starac je živeo sa psihički obolelim sinom (39), koji posle očeve smrti nije obavestio nikog, već ga je, beživotnog, navodno, držao u stanu nekoliko dana i jeo delove njegovog tela!

Prvi nalazi iz istrage pokazali su da je sedamdesetogodišnjak bio mrtav najmanje nedelju dana, ali i dalje nije poznato šta je uzrok smrti. Za ovaj mogući slučaj kanibalizma saznalo se tek kada su komšije u petak pozvale policiju, jer se iz stana na prvom spratu danima širio nepodnošljiv smrad. Kako su nam ispričale šokirane komšije, kada je policija u petak provalila u stan, a raskomadano telo starijeg muškarca bilo je na krevetu u jednoj od soba.

- Primetili smo da našeg starijeg komšiju već danima ne viđamo da šeta ili da ide do prodavnice, što je svakodnevno činio - rekao je "Novostima" jedan od komšija. - Zvali smo policiju u petak, jer više nismo mogli da živimo od smrada, brzo su došli i provalili su u stan. Sin se sakrio u nekoj od soba, bio je neuredan, zapušten i dezorijentisan, a krv je bila na sve strane. Policajci su iz kratkog razgovora sa njim videli da on nije u stanju ni da sam ode do prodavnice. Tako je, priča se, kada je ostao bez hrane, počeo da komada očevo telo i da jede. Sin nijednom nije izašao iz stana otkako mu je otac preminuo.

Bizarnost zabeležena i na Dedinju

Sličan bizarni događaj potresao je Beograd u oktobru prošle godine kada je otkriveno da je Slobodan R. (53) osumnjičen da je zakopao svoju mrtvu majku u garaži u domaćinstvu na Dedinju, gde su zajedno živeli. Na ovaj čin se odlučio kako bi i dalje nastavio da prima njenu penziju. Prvo je beživotno telo starice držao na krevetu u sobi, posle čega ga je prebacio u kadu punu leda. Tek kada je nesnosan smrad počeo da se širi, odlučio je da je zakopa u garaži. Sličan slučaj dogodio se u januaru 2019. godine, kada je policija u Železniku pronašla beživotno telo starice u sanduku, koja je tu ležala mrtva gotovo dve i po godine! Njen sin, navodno, nije imao novca za sahranu kada je žena preminula.

Telo starca poslato je na Institut za sudsku medicinu, gde će biti utvrđen tačan uzrok smrti, dok je njegov sin prebačen na Infektivnu kliniku, kako bi mu se uradile sve neophodne analize i gde će biti utvrđeno da li se zaista hranio sirovim ljudskim mesom. Posle toga će, kako saznajemo, biti prebačen u psihijatrijsku kliniku "Dr Laza Lazarević".

Susedi kažu da su se otac i sin doselili u Glogonjski rit pre nekoliko godina. Navodno, preminuli je dugo radio u Kanadi, imao je dobru penziju. Svađe iz njihovog stana se nisu čule, ali su komšije primetile da njih dvojica ne vode računa o ličnoj higijeni, te da su se iz njihovog stana i ranije širili neprijatni mirisi, zbog čega ih niko nije posećivao.

- Otac se brinuo o bolesnom sinu, iako je i on bio na izmaku snage, kretao se pomoću štapa, ali uvek se javljao kada bismo se sreli ispred zgrade. Grupa komšija je nekoliko puta pisala nadležnim socijalnim službama, kako bismo im ukazali na uslove u kojima je živela ova dvočlana porodica. Nisu čistili stan, ne znam da li su uopšte prali veš, ali taj neprijatni miris koji je dolazio od njih je smetao celoj zgradi. Obraćali smo se nadležnima, da im pomognu, ali odgovor nikad nismo dobili.

Reporteri "Novosti" juče su se uverili u jezive prizore u dvospratnoj zgradi u Glogonjskom ritu. Neopisiv smrad truleži osećao se već na samom ulazu u zgradu, a vrata stana na prvom spratu bila su otvorena, iako je na njima stajalo obaveštenje da je taj prostor zapečaćen. Već na prvi pogled sa praga, moglo se primetiti da dom u kom su živeli otac i sin nije bio redovno čišćen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili