OVO JE DRUGI PILOT KOJI JE POGINUO U PADU AVIONA KOD LOZNICE (FOTO)

Novosti online

25. 09. 2020. u 16:30

JUTROS oko 9 sati u padu vojnog aviona kod Loznice, prema poslednjim saznanjima poginula su oba pilota

ОВО ЈЕ ДРУГИ ПИЛОТ КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У ПАДУ АВИОНА КОД ЛОЗНИЦЕ (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

 
Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

 
Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.
 
Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)