BAKA PRASE POD LUPOM ZBOG MALOLETNICE: Tužilaštvo proverava prijave protiv jutjubera

E. H.

03. 09. 2020. u 20:26

БАКА ПРАСЕ ПОД ЛУПОМ ЗБОГ МАЛОЛЕТНИЦЕ: Тужилаштво проверава пријаве против јутјубера

Foto: V. N.

POSEBNO odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 8. jula ove godine vodi predistragu protiv Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Postupak se vodi na osnovu dve prijave građana koje su stigle u MUP Srbije, u kojima je navedeno da je popularni jutjuber navodno počinio nedozvoljene polne radnje sa maloletnom osobom.

- Navedene prijave građana su, zajedno sa arhiviranim spornim jutjub-snimkom dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - navodi policija u odgovoru dostavljenom zaštitniku građana Zoranu Pašaliću.

MUP u odgovoru zaštitniku građana navodi da su službenici UKP izvršili odgovarajuće provere i da su utvrdili da su 7. i 8. jula 2020. godine "primljene dve prijave građana putem elektronske pošte na adresu prijavipedofiliju@mup.gov.rs, gde se ukazivalo na video-zapis na platformi 'Jutjub', u kome Bogdan Ilić objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem 'Instagrama' sa maloletnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloletnicom".

Pašalić je naveo da javne ličnosti imaju pojačanu odgovornost za svoje ponašanje i svaku izgovorenu reč i da zbog toga svoje pojavljivanje u javnosti ne bi trebalo da koriste isključivo za ličnu promociju.

- Povodom ponašanja pojedinih medijskih ličnosti, koje je neodgovorno, zabrinjavajuće i krajnje uznemirujuće po građane Srbije, zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo relativizovanje ovakvih krivičnih dela prema deci - izjavio je ovim povodom zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

feministička zavera

03.09.2020. 21:03

Ispod žita uvedena inkvizicija nad muškarcima.Do juče je bilo dozvoljeno veza sa starijim maloletnicima. I tako zadnjih 3000 godina, a sad je to u rangu ubistva. A ženska ubistva beba se tretiraju kao lakši kriminal.

Jeste

04.09.2020. 10:51

@feministička zavera - Da šta je sa decom pobijenom, a da im majke nisu dozvolile ni da ugledaju svetlost sunca? Naučno je dokazano da je embrion zaseban organizam, živo biće koje ima sve svoje organe zasebno i nije deo majčinog tela, funkcija majkinog otganizma je da hrani taj embrion. Danas devojčice rano stupaju u odnose, čim krenu u srednju i ranije. Namestili su mu, jer mu tata javno govori protiv nepravde režima i svih onih pod režimskim uticajem.

Dragana

03.09.2020. 21:49

A jel'?On je sa 23 pedofil,a devojčica ima 16?Otkud to?Kakve nedozvoljene polne radnje?Reč je da im je Bogdanov porše i novac od Jutjuba "brč" u oko.Jadnici.Uključite TV da vidite šta vam je kulturno-obrazovni program i čitajte dnevnu štampu,pogledajte nam pismenost.Pedofilija je nešto drugo,dragi moji.

Orange

05.09.2020. 16:10

@Nesa - Sto se tice zakona vrlo je jasno : Seks sa decom je zabranjen. Dete je definisano kao osoba koja nije navrsila 14 godina starosti. Dakle sa mladjim i starijim maloletnicima ne postoji krivicno delo. Ali pornografija u kojoj se prikazuje osoba koja nije navrsila 18 godina jeste zabranjena, tako da za to je eventualno u problemu. Ili ako je vrsio obljubu nad detetom dakle licem ispod 14 godina.