NIJE PUCAO, A TERETE GA ZA POKUŠAJ UBISTVA: Branilac Novljanina Miloša Miljanovića osporava navode tužilaštva

S. J. M.

05. 08. 2020. u 09:39

OPTUŽNICA koju je Više tužilaštvo u Beogradu podiglo protiv Miloša Miljanovića iz Herceg Novog, kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva Miloša Nilovića, Vojislava Kostića i Nikole Kovačevića, kao i za nezakonito nošenje oružja sredinom maja u jednom kafiću na Vračaru, još nije potvrđena.

НИЈЕ ПУЦАО, А ТЕРЕТЕ ГА ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА: Бранилац Новљанина Милоша Миљановића оспорава наводе тужилаштва

Snimak sa sigurnosne kamere kafića

Miljanovićeva odbrana u utorak je poslala odgovor na tu optužnicu Višem sudu u Beogradu, tako da se u naredne dve do tri nedelje očekuje odluka da li će ona biti i potvrđena.

Kako nam kaže Miljanovićev branilac Nikola Nikolić, oni osporavaju deo optužnice da je u pitanju teško ubistvo u pokušaju:

- To je veoma nategnuta kvalifikacija i predložili smo da se gonjenje za to krivično delo obustavi. Nesporno je da je on nosio oružje, ali u optužnici stoji da je na njemu imao prigušivač. To, međutim, nije utvrđeno, a na snimku kamera iz kafića se jasno vidi da nema prigušivača. Takođe, Miljanovića terete da je u automatu bila municija, ali ni to nije utvrđeno, jer mu je oružje oduzeto sutradan, a on nije iz njega pucao niti je u bilo koga uperio taj pištolj.

Nikolić kaže da je policija u dva navrata postupak kvalifikovala kao nedozvoljeno nošenje oružja i da je pitanje zašto je tužilaštvo postavilo optužnicu za to ozbiljno krivično delo, kad nema nijednog dokaza? On smatra da ako bude zakonite odluke suda, optužnica će ostati na nošenju oružja.

Inače, Miloš Nilović, njegov kum i bivši žandarm Vojislav Kostić i Nikola Kovačević, kada su davali izjave u policiji i Tužilaštvu, rekli su da oni ne poznaju Miljanovića, da ga nikada nisu videli i da ne veruju da je hteo njih da ubije. Niko od njih nije rekao da je tad bio u životnoj opasnosti, već da su se sklonili, jer su videli čoveka sa oružjem.

Maska i meci

Posle tog incidenta u kafiću, policija je pomoću javnih kamera utvrdila kuda se Miljanović kretao, i sledećeg dana u zoru upala je u njegov iznajmljen stan i uhapsila ga. Tu su pronašli automat "uzi", 16 metaka, silikonsku masku i odeću u kojoj je bio kada se prethodnog dana sa oružjem "šetao" baštom kafića. Miljanović se na saslušanju branio ćutanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)