BRANKICA UBIJENA KAO JEDINI SVEDOK: Neotkriveni detalji ubistva supružnika u Vranjskoj Banji

J. STOJKOVIĆ

22. 07. 2020. u 08:09 >> 08:09

UBICA je u Slavoljuba Mladenovića (47) ispalio osam metaka, dok je njegovoj nevenčanoj supruzi Brankici Anđelković (41) pucao jednom u leđa.

БРАНКИЦА УБИЈЕНА КАО ЈЕДИНИ СВЕДОК: Неоткривени детаљи убиства супружника у Врањској Бањи

Foto: J. S.

Zločinac je u supružnike pucao sa udaljenosti od metar i po do dva.

Ovo su prvi rezultati istrage o surovoj likvidaciji supružnika u naselju Ćosiki u Vranjskoj Banji, čija su tela pronađena u lokvi krvi u dvorištu njihove kuće. Zločin se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka, a tela je pronašao Brankičin otac, koji je došao da proveri zašto mu se ćerka nije pojavila na poslu i ne odgovara na telefonske pozive.

Istraga je do sada dovela policiju do dve sumnjive osobe, ali se detalji zasad ne saopštavaju. U toku su i opsežne istražne radnje, koje bi trebalo da rasvetle do sada nezapamćeni zločin u ovom kraju.

- Detaljni rezultati obdukcije, koja je juče urađena, još se očekuju - kaže nam viši tužilac u Vranju Danijela Trajković. - To bi donekle trebalo neke stvari u istrazi da učini jasnijim. Policija intenzivno radi na slučaju, pretreseni su neki objekti i naložene druge radnje. Radi se o jednom složenom slučaju.

Foto: Privatna arhiva

Prema informacijama koje smo dobili, jedan detalj je posebno zanimljiv za istragu. U trenutku kada je ubijen, Slavoljub je u ruci imao baterijsku lampu, i pretpostavlja se da je čuo neke zvuke u dvorištu ili da ga je neko pozvao da izađe, pa je on istrčao u donjem vešu ispred kuće. Sumnja se takođe da je Brankica, kada je čula pucnje, krenula za suprugom, a onda je ubica i njoj pucao u leđa.

Na eventualne motive dvostrukog ubistva navode razgovori sa članovima porodice i prijateljima. Kako nezvanično saznajemo, o Brankici svi imaju samo reči hvale, dok se Slavoljub dovodi u vezu sa sumnjivim poslovima. Priča se, takođe, da je imao neki novac i da se bavio zelenaštvom, a navodno mu nije bilo strano ni korišćenje narkotika.

Gotovo su svi sigurni da je ubica želeo da likvidara samo Slavoljuba, a da je njegova supruga ubijena ili slučajno ili zato što je bila jedini svedok događaja.

Foto: Privatna arhiva

 
MOTIV

UBISTVO je iznenadilo mnoge koji su poznavali bračni par. Nezvanično, Slavoljub je odranije bio poznat policiji, pa mnogi smatraju da motiv zločina treba tražiti u poslovima kojima se bavio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)