ZA TELOM DANKE ILIĆ TRAGAĆE SE I NA GROBLJU: Načelnik UKP-a otkrio lokacije na kojima se možda nalazi telo ubijene devojčice

Novosti online

06. 04. 2024. u 09:42

NAČELNIK UKP-a Ninoslav Cmolić rekao je danas da će biti pretražene mnoge lokacije u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić koja je brutalno ubijena u Banjskom polju.

ЗА ТЕЛОМ ДАНКЕ ИЛИЋ ТРАГАЋЕ СЕ И НА ГРОБЉУ: Начелник УКП-а открио локације на којима се можда налази тело убијене девојчице

Foto: Društvene mreže

On je rekao da policija nastavlja potragu za telom,a da je dvojici osumnjičenih određen pritovr od 30 dana.

- Mi danas nastavljamo, pretraživaćemo njihove kuće, iako smo ih pretresli, pretraživaćemo širu okolinu. Biće pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići - rekao je Cmolić.

Kaže da su osumnjičeni ispričao način na koji se sve desilo, i ko je koju ulogu imao.

Podsetimo, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru. J.S. i D.D., osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. Tužilaštvo navodi da je D.D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 05. aprila, u popodnevnim časovima, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. Krivičnog zakona. O daljem toku postupka biće ispitani svedoci i provedena neophodna veštačenja, navedeno je u saopštenju.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave