NIJE SMEO DA JOJ PRIĐE NA MANJE 100 METARA: Branislav R. (48), osumnjičen da je ubio suprugu i taštu, dva puta osuđivan zbog nasilja u porodici

Lj.P.

20. 02. 2024. u 19:16

BRANISLAV R. (48) osumnjičen za teško ubistvo bivše supruge Dragane Radić (47) i njene majke Nade Četnik (75), prethodnih godina, dva puta je osuđivan zbog nasilja u porodici i imao je zabranu prilaska i komunikacije.

НИЈЕ СМЕО ДА ЈОЈ ПРИЂЕ НА МАЊЕ 100 МЕТАРА: Бранислав Р. (48), осумњичен да је убио супругу и ташту, два пута осуђиван због насиља у породици

FOTO:Lj.P.

Kako navode u osnovnom sudu u Novom Sadu, presudom od 17. aprila 2019. godine, B.R. je oglašen krivim za krivično delo nasilje u porodici i izrečena mu je uslovna osuda sa prethodno utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 10 meseci i istovremeno određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo. Navedena presuda je postala pravnosnažna 17. aprila 2019. godine.

Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu od 22. decembra 2021. godine okrivljeni B.R. je, kako predočavaju u ovom sudu, oglašen krivim zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog Zakonika za koje mu je prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu i meseci, te je na osnovu člana 67. Krivičnog Zakonika opozvana uslovna osuda izrečena prethodnom navedenom pravnosnažnom presudom, pa se kazna zatvora u trajanju od 10 meseci uzima kao utvrđena, te je primenom člana 60 Krivičnog Zakonika okrivljeni osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine dva meseca.

Navedenom presudom na osnovu člana 89a Krivičnog Zakonika u vezi člana 78., 79. i 80. Krivičnog Zakonika okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom, pa je okrivljenom zabranjen pristup oštećenoj na udaljenosti manjoj od 100 metara i to pristup u prostoru oko mesta stanovanja oštećene i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje oštećene i svaka druga komunikacija sa oštećenom u trajanju od dve godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Navedena presuda je postala pravnosnažna dana 21. marta 2022. godine. Branilac okrivljenog je nakon pravnosnažnosti presude podneo zahtev za zaštitu zakonitosti tada Vrhovnom kasacionom sudu, te je Vrhovni kasacioni sud dana 8. septembra 2022. godine doneo presudu kojim se kao neosnovan odbija zahtev za zaštitu zakonitosti branioca okrivljenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)