ŠEST MESECI OD STRAVIČNOG MASAKRA U MALOM ORAŠJU I DUBONI: Pomen na mestu ubistva mladih (FOTO)

Јелена Илић
Jelena Ilić

04. 11. 2023. u 12:20

DANAS se navršilo šest meseci od masovnog ubistva u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca kada je Uroš Blažić ubio devetoro mladih ljudi, a dvanaest teško ranio.

ШЕСТ МЕСЕЦИ ОД СТРАВИЧНОГ МАСАКРА У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ: Помен на месту убиства младих (ФОТО)

Foto: N.Živanović

Na mestu stradanja Ravni gaj kraj Malog Orašja, u prisustvu roditelja, članova porodica, prijatelja i meštana, održan je pomen šestorici ubijenih mladića.

Foto: N.Živanović

Neutešni roditelji, braća i sestre, porodice i meštani palili su sveće i položili cveće i vence na novoizgrađeni spomenik žrtvama masovnog ubistva.

Vence su položili i predstavnici Gradske uprave Smederevo. Sveštenici SPC su služili pomen za duše nevino nastradalih.

Uroš Blažić je 4. maja, bez ikakvog povoda, u Malom Orašju oduzeo život šestorici mladića koji su slavili Đurđevdan. Najmlađi je imao 15, najstariji 25 godina. Marka Mitrovića (18), Aleksandra Mitrovića (17), Nikolu Milića (15), Lazara Milovanovića (20) i Nemanju Stevanovića (21)  je usmrtio na licu mesta, dok je posle 50 dana borbe u bolnici, od teških rana, preminuo  Petar Mitrović (25).

Posle krvavog pohoda u Malom Orašju, u susednoj Duboni, Blažić je   ubio brata i sestru Milana (21) i Kristinu Panić (19) i Dalibora Todorovića (25). I u Duboni je danas na groblju gde počivaju služen šestomesečni parastos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave