MEMORIJALNI KOMPLEKS ZA UBIJENE U MALOM ORAŠJU: Posađeno šest čempresa i sazidana kapelica

Јелена Илић
Jelena Ilić

10. 10. 2023. u 16:16

U Ravnom Gaju u Malom Orašju, na mestu gde su 4. maja ubijena šestorica mladića, roditelji i meštani prave memorijalni kompleks koji će uskoro biti osvećen.

МЕМОРИЈАЛНИ КОМПЛЕКС ЗА УБИЈЕНЕ У МАЛОМ ОРАШЈУ: Посађено шест чемпреса и сазидана капелица

Malo Orašje

Kako je objavila Crkva svetog apostola Vartolomeja u Malom Orašju na svom portalu završeni su radovi na uređenju kompelksa

"Slava Gospodu, završeni su radovi na mestu stradanja naših voljenih: Petra, Nemanje, Lazara, Marka, Aleksandra i Nikole. Ceo plac je ograđen i posađena je trava, staze su popločane kamenom i sazidana je palionica sveća. Posađeno je šest čempresa kao simbolika pobede Hristove nad smrću. Na kraju je postavljen spomenik na kome se nalaze slike, datumi rođenja i pesma posvećena našoj braći u Hristu - stoji u objavi.

Malo Orašje

 

Uroš Blažić je 4. maja, bez ikakvog povoda,  u ubilačkom pohodu kroz dva sela sejao smrt automatskom puškom. U Malom Orašju oduzeo je i život petorici momaka. Najmlađi je imao 15, najstariji 21 godinu. Ubio je Marka Mitrovića (18), Aleksandra Mitrovića (17), Nikolu Milića (15), Lazara Milovanovića (20) i Nemanju Stevanovića (21). Posle 50 dana u bolnici je preminuo  Petar Mitrović (25).Posle krvavog pohoda u Malom Orašju, u susednoj Duboni   ubio je brata i sestru Milana (21) i Kristinu Panić (19) i Dalibora Todorovića (25). Ranio je te noći još ukupno trinaestoro ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave