POSLE PET MESECI ISTRAGE O MASAKRU NA VRAČARU: Evo ko je sve optužen i kolike im zatvorske kazne prete

Novosti online

10. 10. 2023. u 12:47

NAKON nešto više od pet meseci sveobuhvatne istrage, danas je VJT podiglo optužnicu protiv oca i majke Koste Kecmanovića, koji je kobnog 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" kada je ubio 10 osoba, od kojih su devetoro bila deca, te ranio šest osoba, od kojih petoro dece.

ПОСЛЕ ПЕТ МЕСЕЦИ ИСТРАГЕ О МАСАКРУ НА ВРАЧАРУ: Ево ко је све оптужен и колике им затворске казне прете

D.Matović

Okrivljeni Vladimir K. optužen je zbog teškog krivičnog dela "teška dela protiv opšte sigurnosti".

Naime, kako se navodi u optužnici, on je u periodu od godinu dana pre tragičnog događaja obučavao svog sina od 13 godina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir, zatim kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja.

Neposredno je optužena i majka dečaka Miljana K. zbog krivičnog dela "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

Ona se tereti da je neovlašćeno držala municiju, s obzirom na to da je tokom istrage na jednom od metaka koji se nalazio u učionici pronađen njen sporni DNK trag. 

Zbog krivičnog dela "davanje lažnog iskaza" neposredno su optuženi i predsednik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I., kao i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Kako se sumnja, Ratko I. je dao lažan iskaz pred tužilaštvom, kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića, tako što je tvrdio da nije video dečaka da puca, već samo jednom kako dotrčava do svog oca koji puca.

Tvrdio je da nikad nije upoznao dete, niti bio sa njim na vatrenoj liniji, što je suprotno dokazima.

Okrivljeni Nemanja M. se sumnjiči da je lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Vladimir K. na svoju odgovornost dao sinu da puca, jer on to nije video, a da jeste, sigurno bi ga sankcionisao. Naveo je i da mu nije poznato da li je Vladimir K. sa nekim dolazio u streljanu, a dokazi su pokazali suprotno.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu.

Za oca Koste K. predložena je zatvorska kazna od 12 godina. Za majku Koste K. tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora od dve i po godine, a za predsednika streljačkog kluba i instruktora kaznu zatvora od tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)