OVO JE STRAHINJA UBIJEN U KRALJEVU: Nož sevnuo posle svađe zbog vode - prošle godine mu poginula ćerkica (FOTO)

G.Ćirović

12. 08. 2022. u 13:27

U NOĆI između četvrtka i petka, na igralištu između stambenih zgrada u kraljevačkom naselju „Moša Pijade“, dvadesetčetvorogodišnji Milan T. iz Kraljeva iz još nepoznatih razloga usmrtio je svog godinu dana mlađeg sugrađanina Strahinju Markovića.

ОВО ЈЕ СТРАХИЊА УБИЈЕН У КРАЉЕВУ: Нож севнуо после свађе због воде - прошле године му погинула ћеркица (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Zločin se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodio oko 1.30 kada je, kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo, Milan posle kraće rasprave nožem u grudi ubo Markovića. Hitna pomoć je brzo stigla i teško povređenog mladića prevezala u Opštu bolnicu „Studenica“, ali je on, uprkos naporima lekara da mu spasu život, oko tri sata ujutro ipak podlegao povredama. 

Foto: G.Šljivić

Ubijeni Strahinja

Efikasnom akcijom pripadnika kraljevačke policije, Milan T. je ubrzo pronađen i uhapšen. Pod sumnjom da je počinio ubistvo, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

O motivima ovog zločina, kao i o tome šta je prethodilo ubistvu u najvećem kraljevačkom stambenom naselju za sada se u gradu na Ibru samo nagađa. Prema jednoj verziji, Strahinja je sa mlađim bratom bio na klupi kraj igrališta gde mu je, navodno, Milan zatražio najpre pivo, a potom i vodu. Tada je, kako se pretpostavlja, izbila žučna verbalna rasprava jer Strahinja nije želeo da mu da vodu, nakon koje je Milan potegao nož i ubo svog sugrađanina, a zatim kroz park pobegao u nepoznatom pravcu.

Foto: G.Šljivić

Mesto zločina

Stanovnici ovog naselja kažu da se i prethodne, kao i gotovo svake noći, sa igrališta čula nesnosna galama od koje sve do ranih jutarnjih sati nemaju mira.

- Probudila me je buka i svetla rotacije sa policijskog automobila. Jedan auto policija je parkirala sa jedne, a a drugi sa druge strane igrališta. Čula se galama, a potom je sve utihnulo. Mislio sam da je u pitanju racija, a ujutro sam čuo da se dogodilo ubistvo – priča za „Novosti“ jedan od komšija.

Foto: G.Šljivić

- Svake noći na klupama kraj igrališta se okuplja mnogo, uglavnom mlađih ljudi. Tu piju, galame, svađaju se, a mi koji ovde živimo kada padne mrak zaobilazimo taj deo naselja u širokom luku.

Foto: G.Šljivić

Šta se zapravo dogodilo ove kobne noći, kao i šta je motiv ubistva biće poznato nakon istrage koja je u toku.

NESREĆA

ŽRTVA zločina Strahinja Marković (23), kako saznajemo, otac je sedamnaestomesečne devojčice K.M. koja je krajem decembra prošle godine nesrećnim slučajem pala sa drugog sprata stambene zgrade u centru Kraljeva, a potom dva dana kasnije od zadobijenih povreda na žalost preminula u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!