UZELI 68 MILIONA, ROBU NISU USPORUČILI: Uhapšeni osumnjičeni za prevaru i pranje novca

Novosti online

21. 07. 2022. u 16:09

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su danas dve osobe.

УЗЕЛИ 68 МИЛИОНА, РОБУ НИСУ УСПОРУЧИЛИ: Ухапшени осумњичени за превару и прање новца

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Uhapsili su M. P. (37), angažovanog u dva privredna društva i M. O. (30) odgovorno lice privrednog društva "Network constructs team", zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili prevaru u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca.

Oni se terete da su od privrednih društava, u kojima je M. P. bio angažovan kao IT menadžer, primili avansnu uplatu na račun "Network constructs team", u ukupnom iznosu od 67.324.000 dinara, za računarsku opremu, licence i usluge koje nikada nisu isporučili kupcima, oštetivši ih za navedeni iznos, saopštio je MUP. Novac je, potom, transferisan na lični račun M. P., koji je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine, deo tog novca, u iznosu od 311.425 evra, uložio u kupovinu dva stana i dva parking mesta.

Osumnjičeni se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela prevaru u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca zbog čega im je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)