SVEDOČENJE MIODRAGA KOME SU UKRALI AUTO NA GRANICI: Tražili su da unuke izađu iz automobila, a onda su dali pun gas

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

08. 07. 2022. u 12:19

NA tri-četiri kilometra od graničnog prelaza Kelebija, jutros oko tri sata dogodila se nesvakidašnja krađa automobila.

СВЕДОЧЕЊЕ МИОДРАГА КОМЕ СУ УКРАЛИ АУТО НА ГРАНИЦИ: Тражили су да унуке изађу из аутомобила, а онда су дали пун гас

foto: I.Mitić

Dvojica civila, lažno se predstavljajući kao pripadnici kriminalističke policije, zaustavila su skupi mercedes, u kom su bili gastarbajteri iz Beča. Tokom „kontrole“ vozila tražili su da svi putnici – baka i deka sa unukama od 16 i 18 godina, izađu iz automobila, nakon čega je jedan od njih seo za volan i punim gasom pobegao u nepoznatom pravcu.

Isto je učinio i drugi „policajac“, koji je pobegao vozeći civilni automobil, kojim su i zaustavili nesrećne gastarbajtere, ostavivši ih, tako, bez ičega usred mraka, među pustim njivama.

- Prešao sam granicu bez problema, nastavio ka Lajkovcu, gde imam kuću, kada se odjednom začula policijska rotacija. Stao sam, a dva muškarca u civilu, predstavivši se kao kriminalistička policija, tražili su da pregledaju auto. Zahtevali su i da unuke, koje su spavale, izađu iz vozila – priča, za „Novosti“, Miodrag Jovanović (69), koji decenijama živi u Beču, a leti dolazi sa porodicom na svoja imanja u Lajkovcu i Beloj Crkvi.

- Onda je jedan od njih seo na mesto vozača i pitao me kako se vozi, jer auto nema klasične komande, već se upravlja na volanu. Tada sam video da nešto nije u redu, ali nisam smeo da se bunim. Rekao mi je da će on voziti moj auto u policijsku stanicu na dalju kontrolu, a da mi tamo dođemo sa njegovim kolegom. Dok smo išli ka „policijskim“ kolima, obojica su punim gasom pobegla. Ostali smo u prašini, potpuno bespomoćni – objašnjava Miodrag.

Ukradeno vozilo je vredno 30.000 evra. Lopovi su sa njim odneli i nov televizor, koji je bio u gepeku, garderobu, novac i terapijske lekove koje ovi stariji ljudi koriste.

Pomoć su pozvali zahvaljujući jednom prolazniku, koji je stao da im pomogne.

U subotičkoj policiji nam je potvrđeno da se ovaj slučaj zaista dogodio i da rade na njegovom rešavanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)