OPROŠTAJ OD OCA I SINA: U Rudaru kod Zvečana sahranjeni Milan (66) i Uroš (29) Bigović iz Mitrovice

D. ZEČEVIĆ

28. 05. 2022. u 22:03

Milan Bigović (66) i njegov sin Uroš (29) iz Kosovske Mitrovice, koje je, kako se sumnja, ubio Marko Bigović (29), Milanov sin i Urošev brat blizanac, sahranjeni su u subotu na groljbu u mestu Rudare kod Zvečana. Od uglednog advokata i njegovog sina oprostili su se rođaci, prijatelji, ali i veliki broj građana Kosovske Mitrovice i okolnih sredina sa severa Kosmeta, koji i dalje ne mogu da poveruju da se takva tragedija dogodila u njihovom gradu.

ОПРОШТАЈ ОД ОЦА И СИНА: У Рудару код Звечана сахрањени Милан (66) и Урош (29) Биговић из Митровице

Foto: D. Zečević

- Zločinu, koji se dogodio u petak oko šest časova ujutru prethodio je porodični sukob dva brata i oca - rekao je posle dvostrukog ubistva portparol kosovske policije Bratislav Radović, dodajući da je Marko uhapšen u stanu u kojem je počinjen zločin i da mu je određeno policijsko zadržavanje.

I dok iz policije ne iznose više detalja o zločinu, prema nezvaničnim saznanjima, mladić, za kojeg se sumnja da je hladnim oružjem, najverovatnije nožem, izbo oca i brata, nije pružao otpor prilikom hapšenja, ali je po dolasku policije, koju su pozvale komšije, strahovito jecao. Komšije su ispričale novinarima da su se tog jutra iz stana Bigovića začuli jauci i zapomaganje, zbog čega su i pozvali policiju. I dok je Uroš od posledica uboda odmah izdahnuo, njegov otac Milan je davao znake života, ali je posle nekoliko pokušaja reanimacije preminuo u mitrovačkom kliničkom centru.

Dok su se građani Mitrovice i okoline s tugom opraštali od oca i sina, za koje imaju samo reči hvale, moglo se čuti da su braća blizanci, Marko i Uroš, bili strahovito vezani jedan za drugog. Marko je, kažu, u poslednje vreme bio pomalo čudan, odnosno depresivan, i često su ga viđali kako igra igrice na telefonu, dok je Uroš, koji je, kao i njegov brat, završio pravni fakultet, već nekoliko godina bio zaposlen. Budući da su im roditelji bili razvedeni, boravili su naizmenično kod oca ili majke. Svedoka ovog zločina nije bilo, pa bi istraga trebalo da pokaže koji je bio motiv ovog dvostrukog ubistva.

DVE ČITULjE ISPRED ZGRADE

STANOVNICI Kosovske Mitrovice u subotu su u neverici zastajkivali ispred zgrade u kojoj je živeo poznati advokat Milan Bigović i gledali u, jednu pored druge, čitulje oca i njegovog sina Uroša. Svima je teško da poveruju da se ovakva tragedija dogodila uglednoj porodici Bigović, odnosno Milanu, nekada poznatom sudiji, kasnije tužiocu, a u poslednje vreme advokatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili