ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO SVIRAČA: Žarko na smrt pretukao Blekija u novosadskoj Kosovskoj ulici

Lj. P.

11. 02. 2022. u 17:02

ŽARKU R. (21) iz Žablja osumnjičenom za ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), na predlog Višeg javnpog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА УБИСТВО СВИРАЧА: Жарко на смрт претукао Блекија у новосадској Косовској улици

Foto Depositphotos

Ova mera mu je, kako je za „Novosti“ izjavila Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, izrečena zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemoirenja javnosti.

Tužilaštvo je povodom razbojništva pri kojem je ubijen Kristijan Kostić, da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 1 i 4, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Novosađanima omiljeni ulični svirač na gitari, koji je najčešće boravio u centru grada i u pothodniku na Bulevaru Mihajla Pupina, pronađen je u sredu ujutro u lokvi krvi, bez svesti i disanja, u Kosovskoj ulici u blizini Riblje pijace. Nesrećni čovek je zadobio prelom lobanje i rebara i teškim povredama je ubrzo po prijemu u Urgentni cenjntar podlegao.

Samo nekoliko sati kasnije, policija je uhapsila Žarka R. Koji je u policiji, kako saznajemo, priznao da je Kostića presreo na ulici, tražio mu novac, a kada mu je ovaj dao 390 dinara, koliko je imao u džepu, Žarko R. ga je, besan zbog sume, napao udarajući ga rukama i nogama. Nesrećnog čoveka je povređenog ostavio na ulici, a slučajni prolaznici su pozvali hitnu pomoć.

Prethodno su obojica bili u istom lokalu, ali s obzirom na to da se ne poznaju, svako je bio za svojim stolom. Od gostiju je Žarko R. tražio novac, a navodno je prilazio i stolu za kojim je sedeo Kostić.

Novosađane je potresla tragična Blekijeva smrt i u četvrtak uvečre su se okupili na Trgu slobode gde su upalili sveće i ostavili cveće za Blekija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024