BIVŠOJ ŽENI NOŽEM PROBIO PLUĆNU MARAMICU: Leskovčanku vanbračni partner izbo pred decom koju je dovela na pregled

Игор Митић
Igor Mitić

04. 12. 2021. u 16:49 >> 20:04

Dvadesetdevetogodišnja žena V. S., iz Donje Lokošnice, koja je izbodena nožem u leskovačkom Dečjem dispanzeru, zbog ozbiljnosti povreda prevezena je u niški Univerzitetsko-klinički centar. Njoj je probijena plućna maramica. Ima čak deset ubodnih rana u predelu vrata, lica, grudnog koša, stomaka, ruku i nogu.

БИВШОЈ ЖЕНИ НОЖЕМ ПРОБИО ПЛУЋНУ МАРАМИЦУ: Лесковчанку ванбрачни партнер избо пред децом коју је довела на преглед

Foto: I. M.

Ženu je, pred decom koju je dovela na pregled, nožem povredio bivši vanbračni partner D. Z. (28), a napad se dogodio u subotu, nešto pre devet časova. Medicinske sestre su čule vrisak žene, a kada su izašle u hodnik, blizu ulaza u ovu ustanovu, na podu su videle žrtvu koja je obilno krvarila.

- Lekari i sestre Dečjeg dispanzera odmah su preduzeli sve što je neophodno da zaustave krvarenje do dolaska Hitne pomoći. I oni su brzo stigli na lice mesta i odmah je prevezli u Urgentni centar leskovačke Opšte bolnice - istakao je dr Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja u Leskovcu.

U bolnici nam je rečeno da je pacijentkinja primljena u teškom stanju.

- Učinili smo sve što je u našoj moći. Primljena je sa obilnim krvarenjem. Uspeli smo da saniramo sve povrede. U teškom je stanju. Prevezena je u Niš na dalje lečenje. Ima čak deset ubodnih rana po telu - potvrdio je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Marija Sokolović, portparol leskovačke Policijske uprave nam je kazala da je napadač iz okoline Leskovca, uhapšen. Radi se o dvadesetosmogodišnjem D. Z., a napadu je prethodila kraća rasprava u hodniku na ulazu u Dečji dispanzer. Šta je motiv za ovaj stravičan zločin nije poznato. Nezvanično saznajemo da su se dvoje mladih ljudi raspravljali na romskom jeziku. Niko nije mogao da razazna o čemu se tačno radi, ali ništa nije ukazivalo na stravičan epilog koji je usledio.

- Ubrzo se čuo vrisak, a žena je bila u lokvi krvi. Bilo je uboda u predelu stomaka, grudi i jakog krvaranja iza levog uha. Imala je i posekotine po licu - pričaju u Dečjem dispanzeru.

Nesrećna žena je kod lekara navodno dovela svoje pastorke, dečake stare dvanaest i devet godina. Drama se odvijala pred njihovim očima. Srećom, pa zbog ranih jutarnjih sati u čekaonici nije bilo mnogo druge dece i roditelja, ali su prisutni bili uznemireni i zatečeni stravičnim prizorom.

U leskovačkom Dečjem dispanzeru nikada se ništa ni slično nije dogodilo. Ustanova ima video-nadzor, pa će snimci sa kamera pomoći istražnim organima da rasvetle sve okolnosti ovog zločina. Nezvanično saznajemo i to da je nesrećna žena, rodom iz okoline Leskovca, nedavno započela zajednički život sa novim vanbračnim suprugom u Donjoj Lokošnici, pa bi to mogao da bude povod za napad kakav se u Leskovcu ne pamti.

Policija je u zvaničnom saopštenju navela da se uhapšeni D.Z. (28) tereti zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju tako što je bivšoj vanbračnoj partnerki naneo više ubodnih rana, najverovatnije nožem. Osumnjičenom je, po ovlašćenju Višeg javnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije