"MALČANSKI BERBERIN" OSTAJE IZA REŠETAKA DO KRAJA ŽIVOTA: Vrhovni kasacioni sud odbio žalbu Ninoslava Jovanovića

Novosti onlajn

29. 10. 2021. u 15:40

VRHOVNI kasacioni sud Srbije odbio je kao nedozvoljen zahtev za zaštitu zakonitosti Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče, poznatijeg kao "Malčanski berberin", koji je pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola.

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА ДО КРАЈА ЖИВОТА: Врховни касациони суд одбио жалбу Нинослава Јовановића

Malčanski berberin / Foto: J. Ćosin

Time je ugašena svaka nada monstruoznog silovatelja, koji je zbog izopačene potrebe da šiša svoje maloletne žrtve dobio nadimak „Malčanski berberin“, da će izbeći izdržavanje kazne doživotnog zatvora, piše Blic

Ovaj vanredni pravni lek kojim traži „otklanjanje nepravilnosti u presudi“ Jovanović je podneo Vrhovnom kasacionom sudu preko Višeg suda u Nišu 2. avgusta, nakon što je Apelacioni sud u Nišu 5. jula potvrdio istorijsku presudu Višeg suda u Nišu Jovanoviću. Jovanović se tokom više od dve decenije koje je proveo po zatvorima prilično izveštio i naučio dosta o pravu pa je zahtev napisao lično, jer više nema prava na branioca po službenoj dužnosti. No, iako u ovakvim predmetima prođe dosta više vremena do donošenja odluke, Vrhovni kasacioni sud je za manje od tri meseca doneo odluku i dostavio je Višem sudu u Nišu. Njegov zahtev je odbijen tako da će do kraja života biti iza zatvorskih zidina.

Arhiva Novosti

Jovanović je devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu, presrevši je na putu do škole, a potom je, pretnjama da će joj ubiti roditelje, držao u strahu punih 10 dana. „Malčanski berberin“ je devojčicu pozvao da uđe u „punto“, koji je pre toga ukrao, predstavivši se kao „Bojan iz Niša, novi električar u njenoj školi“. Kada je shvatila da ne idu prema školi, rekao joj je da je oteta „jer je njen otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje“ i da će „morati da bude sa njim dok ga on ne vrati“. Tada joj je prvi put zapretio da će joj ubiti roditelje ako ga ne bude slušala.

Kada je devojčicu odveo do prve kolibe u kojoj ju je krio i zlostavljao, ona je pokušala da pobegne. Međutim, kako se navodi u optužnici, Malčanski berberin ju je tada udario u glavu i odsekao joj pramen kose. Do 29. decembra na različitim lokacijama na teritoriji Niša, Svrljiga i Knjaževca, do kojih su dolazili pešice, zlostavljao je, tukao i pretio devojčici da će joj ubiti roditelje. Ne bi li je uplašio i odvratio od toga da traži pomoć govorio joj je da su ljudi, koje su sretali usput, zli. Više puta joj je šišao kosu, a dok ju je skrivao u Orešcu, devojčica je pokušala da se odbrani tako što je ciglom nasrnula na njega, međutim, on ju je u tome sprečio. Veštačenjem je nesumnjivo utvrđeno da je Jovanović bio uračunljiv kada je činio krivična dela, što su pred sudom potvrdili psiholog i psihijatar koji su bili deo tima veštaka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a