ĐOKIĆI UBIJENI IZ KORISTOLJUBLJA? Novi jezivi detalji zločina u Aleksincu, porodica identifikovana na osnovu nakita

Z. Uskoković / J. Ćosin

03. 10. 2021. u 07:00

POSLE petodnevne potrage i šestodnevnog nestanka pripadnici MUP Srbije juče su u ataru sela Moravac pronašli tri tela nestale porodice Đokić iz Aleksinca.

ЂОКИЋИ УБИЈЕНИ ИЗ КОРИСТОЉУБЉА? Нови језиви детаљи злочина у Алексинцу, породица идентификована на основу накита

Foto Arhiva

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) ubijeni, a potom su im tela zapaljena i prekrivena šibljem.

Prvo je juče ujutru pronađen automobil u kom su oni viđeni poslednji put u noći između nedelje i ponedeljka. Njihov crni "pn" bio je zapaljen u ataru sela Tesića, na nepristupačnom terenu. Ubrzo zatim stigla je i vest o pronalaženju tela ove tročlane porodice desetak kilometara dalje, u šiblju!

- Policija je od utorka uveče, kada je prijavljen nestanak ove porodice, danonoćno radila na ovom događaju - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

TRAGOVI Mesto gde je izgoreo automobil Đokića, Foto: J. Ć.

- Ništa nije prepušteno slučaju. Tako je i otkriveno da nije bio tačan podatak da je nihov auto poslednji put "uhvatila" kamera na jednoj perionici 10 minuta iza ponoći. Kretanje njihovog automobila je zabeleženo i na jednom video-nadzoru u blizini sela Tesića u 2.20. Analizom saobraćaja mobilne telefonije utvrđeno je i da su mobilni telefoni oca i ćerke ugašeni u istoj sekundi oko 3.00 sata.

Foto Privatna arhiva

Šta se dogodilo kobne noći rasvetliće forenzičari koji su gotovo ceo dan obavljali uviđaj tražeći biološke i druge tragove. Posebna pažnja je posvećena zapaljenom automobilu kako bi se došlo do DNK uzorka osumnjičenih za ovaj slučaj. Veruje se da su zločinac i eventualno njegov pomagač bili izvesno vreme u tom vozilu.

Porodica Đokić je kobne noći bila kod Goranove majke na večeri, a desetak minuta iza ponoći krenuli su ka svom domu u Aleksincu. Do tamo, međutum, nisu nikada stigli. Trag im se izgubio u blizini gvozdenog mosta na izlazu iz sela Moravac. Prema nezvaničnim navodima iz istrage troje Đokića su poznavali svog ubicu. Oni su ga, kako se sumnja, kobne noći i povezli.

- Dok se prikupljaju tragovi na dva mesta događaja, gde je zapaljen njihov auto i gde su pronađena tela, detaljno se istražuje da li su nekog povezli kobne noći iz Moravca - navodi naš izvor.

- Verujemo da je zločin počinjen iz koristoljublja. Videćemo da li su nekom pozajmili novac, ili je reč o krvavom razbojništvu, ili je motiv nešto treće.

SUDBINA Tela Gorana, Lidije i Gordane pronađena u jarku u ataru sela Moravac, Foto: J. Ć.

Prema nezvaničnim saznanjima, tela su izgorela do neprepoznatljivosti, a navodno su žrtve identifikovane na osnovu nakita.

Nešto više o ovom monstruoznom zločinu znaće se danas. U međuvremenu tela su prebačena na obdukciju gde će tačno biti utvrđeno i na koji način je tročlana porodica Đokić ubijena. Dva tela su bila u rupi i prekrivena granama i šibljem, a treće telo je bilo malo dalje, ali na istoj parceli.

UVEK NOSIO NOVAC

PREMA nezvaničnim informacijama, Goran Đokić, vlasnik menjačnice, uvek je sa sobom nosio veliku količinu novca.

- Kod sebe je često imao i po 50.000 pa i 100.000 evra - kaže izvor"Novosti".

- To je očigledno neko znao. Sasvim je moguće da su Đokići tipovani. Ovo je mali grad. Inače, otmice i ubistva i ranije su se dešavali, a pojedini zločini još nisu rasvetljeni.

Foto J. Ćosin

POLICAJCE OBIŠAO VULIN

TOKOM jučerašnjeg popodneva policajce koji su danonoćno radili na ovom slučaju, na terenu je obišao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa saradnicima.

Ministar je dao punu podršku inspektorima, forenzičarima, ali i policajcima koji su obezbeđivali dva lica mesta, ali i pripadnicima Žandarmerije, koji su prethodnih dana učestvovali u potrazi za Đokićima.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati