NE PRIZNAJU NIŠTA! Detalji istrage kidnapovanja Filipa Golubovića - osumnjičeni izneli odbranu

Z. U. - S. J. M.

27. 08. 2021. u 07:35

TROJICI osumnjičenih za kidnapovanje Beranca Filipa Golubovića (25) juče kasno po podne, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, određen je pritvor.

НЕ ПРИЗНАЈУ НИШТА! Детаљи истраге киднаповања Филипа Голубовића - осумњичени изнели одбрану

Foto MUP

Miloš Golubović (44), Filip Cvetanović (30) i Aleksandar Jovanović (31) negirali su otmicu i pokušaj da od žrtvine porodice i prijatelja na ime otkupa uzmu 150.000 evra.

Advokat Aleksandar Šćekić, branilac prvoosumnjičenog Miloša Golubovića, ističe da njegov branjenik nema veze sa sumnjama koje mu se stavljaju na teret, a da će nastavak istrage to i dokazati.

- Miloš živi u Novom Sadu, tamo radi kao vozač u jednoj firmi - ističe Šćekić.

- Nema veze sa kidnapovanjem i otmicom. Oseća se loše. On i Filip Golubović su dalji rođaci.

Ni druga dvojica ne priznaju da su učestovovala u krivičnom delu koje im je stavljeno na teret. Ipak, policija ovu trojicu sumnjiči da su Golubovića namamili i oteli u subotu po podne u Novom Beogradu. Za njegovo oslobađanje planirali su da traže 150.000 evra.

Otmicu je prijavio Filipov drug, preko koga su ga kidnaperi i namamili.

- Ugurali su ga nasilno u auto i odvezli u Borču, gde su ga tri dana tukli i mučili - navodi izvor "Novosti".

- Pronašla ga je i oslobodila policija. Miloš Golubović je uhapšen u Novom Sadu, gde i živi, a ova dvojica zatečena su sa žrtvom. U toku je istraga, kao i provera informacije da je Filip Golubović bio dužan 100.000 evra nekome od njih, a da su onda oni odlučili da mu je kamata još 50.000 evropskih novčanica.

Filip Golubović je stari znanac kako srpske policije, tako i ovdašnjih uličnih zbivanja.

Hapšen je zbog droge i oružja, a povezuju ga i sa nestankom Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika, 1. aprila 2019. godine. Sumnja se da je Mihajlović jedna od prvih žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pored toga, inspektor SBPOK Božidar Stolić je uhapšen zbog komunikacije sa Filipom Golubovićem, odnosno, jer je proveravao da li je na poternici ili ne. Sumnje protiv ovog policijskog službenika još nisu dokazane, a kako optužnica nije podignuta u zakonskom roku, on je pušten na slobodu.

Filip Golubović je bliski rođak (braća od rođenih stričeva), Željka Golubovića, koga su bezbednosne službe u Crnoj Gori svrstale u visokopozicioniranog člana "kavačkog klana", bliskog Radoju Zviceru.

ŽRTVA I DALjE U POLICIJI

FILIP Golubović, prema saznanjima "Novosti", i dalje je u prostorijama Policijske uprave Beograd. U ovom trenutku ne zna se tačan razlog zbog kog je zadržan. Prema nekim informacijama, on se nije odazivao na pozive suda u određenim postupcima, a, takođe, kriminalističke inspektore interesuje Golubović vezano i za neka ozbiljnija krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)