TUŽILAC TRAŽI 40 GODINA ZA ĐUROVIĆA: U Višem sudu u Beogradu okončano suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića

J. D. Lj.

26. 08. 2021. u 20:47

U VIŠEM sudu u Beogradu, juče je iznošenjem završnih reči, okončano suđenje Neđeljku Đuroviću (31) koji se tereti za ubistvo na podmukao način studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24), u januaru 2019. godine, ispred ulaza u zgradu u Ulici Dimitrija Tucovića.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ 40 ГОДИНА ЗА ЂУРОВИЋА: У Вишем суду у Београду окончано суђење за убиство Милоша Милеуснића

Foto A. Stanković/privatna arhiva

Zamenik tužioca je tako u svojoj završnoj reči tražio od suda da Đurovića proglasi krivim i osudi ga na 40 godina robije. S druge strane, odbrana smatra da optužba nije dokazana i za svog klijenta zahteva oslobađajuću presudu. Konačnu odluku doneće sud 14. septembra za kad je zakazano izricanje prvostepene presude.

Đurovićev advokat je kazao nakon završnih reči tužioca i advokata oštećene porodice Mileusnić da njegov klijent nije izvršilac dela koje mu se stavlja na teret.

- Protiv mog klijenta ne postoji nijedan dokaz - tvrdi branilac.

- Tužilac se bavi konstrukcijama na bazi pretpostavki. Postoje dva dokaza koja ukazuju na to: svedokinja koja je gledala kroz prozor tuču, međutim, i ona govori o dvojici muškaraca, a ne o Neđeljku i Milošu, a DNK je kasno stigao. Ko kaže da je napadač napao oštećenog, a ne oštećeni napadača? Na osnovu čega tužilac tvrdi da se Miloš nije nadao napadu? Nije mi jasno kako je tužilac ovako napisao optužnicu, nema dokaza da je Neđeljko izvršilac. Sve su konstrukcije i pretpostavke.

Sud je dao priliku i Đuroviću da iznese završnu reč.

- Pridružujem se onome što je rekao moj branilac. Čuo sam o mojoj ličnosti mnogo toga i ne znam kako od toga da se branim. Svestan sam da ću na kraju ja biti kriv za sve - rekao je optuženi.

Inače, Đurović koji je poreklom iz Požarevca, iz imućne porodice, povremeno je boravio u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan kako bi se, kako je i sam rekao pred sudom, "opustio". On od početka negira da je 27. januara 2019, kuhinjskim nožem na kojem su tokom istrage, veštačenjem, nađeni njegovi DNK tragovi, na smrt izbo nožem Mileusnića.

Nesrećni mladić, koji uopšte nije ni poznavao Đurovića, niti ga je ikada video, preminuo je usled zadobijenih povreda u Urgentnom centru.

Optužnicom Višeg tužilaštva, Đurović se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do 40 godina zatvora.

OČEKUJEM MAKSIMALNU KAZNU

GORAN Mileusnić, otac ubijenog Miloša, rekao je juče:

- četiri decenije je maksimalna kazna na koju može da bude osuđen i naravno da sam zadovoljan - kazao je Milošev otac, koji inače, nijednom do sada, nije propustio suđenje.

- Našeg Miloša, koji je ubijen na svirep i podmukao način, neće nijedna kazna da vrati.

Očekujem da sud zaista pošteno donese odluku i nadam se da ću to doživeti. Ipak, ostaje gorak ukus u ustima posle reči koje je iznela odbrana i drskog ponašanja Đurovića u sudu. Nadam se da će biti proglašen krivim, a novinarima mogu jedino da se zahvalim jer bez njih ništa od ovoga ne bi bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri