UBIŠE NAM NEBOJŠU NA PRAVDI BOGA: Bolne reči članova porodice mladića koji je nasmrt pretučen na proslavi veridbe kod Kraljeva

Novosti onlajn

26. 08. 2021. u 09:33

UBIJENI Nebojša Milenković (25) iz sela Stubal kod Kraljeva sahranjen je na lokalnom groblju u krugu porodice i prijatelja.

УБИШЕ НАМ НЕБОЈШУ НА ПРАВДИ БОГА: Болне речи чланова породице младића који је насмрт претучен на прослави веридбе код Краљева

Foto: Instagram

Familija i prijatelji juče su obavili jutrenje na njegovom grobu, a skrhani bolom kratko su prokomentarisali da im je mezimac "umro na pravdi Boga".

- Nisam u stanju ništa da kažem... Puna nam je kuća. Imali smo danas jutrenje na njegovom grobu - rekla je Nebojšina baka Milka Brđanin.

Foto: G.Šljivić

Ilinka Milenković, druga baka nastradalog mladića, rekla da je "umro na pravdi Boga" i da ne može da tvrdi kako se odigralo ubistvo jer nije bila prisutna.

- Stradao je na pravdi Boga. Čula sam da su se napili i da ljudi pričaju da su bili obesni... Ali ne mogu ništa da kažem. Nisam bila tu. Nije trebalo sve tako da se dogodi. Nije smeo da umre. Kažu da je zbog devojke - priča baka Ilinka.

Baka navodi da je Nebojša živeo u Švajcarskoj, ali da je u poslednje vreme bio u selu.

- Bio je umiljato dete, ali šta da vam kažem više... - kaže Ilinka.

Početak sukoba između dve grupe muškaraca u kom je smrtno nastradao Nebojša Milenković (25) iz sela Stubal kod Kraljeve snimile su kamere za video nadzor. Na postojećem snimku se međutim ne vidi kraj tuče odnosno brutalno prebijanje mladića koje se dogodilo van domašaja bezbednosnih kamera.

Deda nastradalog Nebojše, Jovan Milenković, kroz suze kaže:

- Ovaj što mi je mučki sa leđa ubio unuka najpre je priveden zbog nanošenja telesnih povreda, a tek mu je kasnije, kad je Nebojša preminuo, određen pritvor zbog ubistva.

Foto: G.Šljivić

Kobna tuča na proslavi veridbe

Milenković je preminuo u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu od teških povreda glave koje je zadobio u tuči dve grupe gostiju na porodičnom slavlju u selu.  Tuča se dogodila u noći između petka i subote kad su se na proslavi veridbe u jednoj porodičnoj kući najpre verbalno, a potom i fizički sukobile dve grupe gostiju.

Foto: G. Šljivić

Prema nezvaničnim informacijama, tom prilikom je M.M. (39) iz Kraljeva naneo Nebojši više udaraca po glavi zbog kojih je nesrećni mladić bez svesti najpre hitno prevezen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu, a potom i u kragujevački Kliničko-bolnički centar. Uprkos ogromnim naporima lekara da mu spasu život mladić je nažalost u nedelju ujutru podlegao povredama.

Zbog sumnje da je počinio ubistvo na predlog Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu sudija za prethodni postupak odredio je uhapšenom M.M. pritvor do 30 dana. Osim njega pripadnici kraljevačke policije uhapsili su još četvoricu muškaraca, starosti između 25 i 33 godine, a protiv njih su podignute krivične prijave zbog učestvovanja u ovoj tuči.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)