(UZNEMIRUJUĆE) PSI IZ AZILA U KRAGUJEVCU IMAJU OTVORENE RANE: Jadne životinje mučene i izgladnele, držane u prljavim boksovima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

18. 06. 2021. u 13:06

U KRAGUJEVCU je uhapšen muškarac D.G. (49) osumnjičen je da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ПСИ ИЗ АЗИЛА У КРАГУЈЕВЦУ ИМАЈУ ОТВОРЕНЕ РАНЕ: Јадне животиње мучене и изгладнеле, држане у прљавим боксовима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Fotografije do kojih su došle "Večernje novosti" pokazuju da su jadne životinje u azilu pronađene u užasnom stanju.

Psi su živeli u nehigijenskim uslovima, a mnogi od njih su bili krvavi ili imaju otvorene rane, izgladneli su i mršavi.

Osumnjičenom je zbog sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je ranije da nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik će biti kažnjen i sklonjen sa ulica.

- Ni jedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek će učiniti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji - poručio je ministar Vulin.

Ministar je zamolio građane, da kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima to odmah prijave policiji, a ne da kače na društvene mreže i bore se za lajkove, kako oni koji su ovako nešto činili, kada shvate da su otkriveni, ne bi sakrili tragove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost