PRISVOJIO 154.200 EVRA: Osumnjičeni doveo u zabludu oštećenog trdesetogodišnjeg muškarca

N. B.

03. 06. 2021. u 12:35

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Uprave kriminalističke policije uhapsili su D. A. (50) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara, na štetu četrdesetogodišnjeg muškarca.

ПРИСВОЈИО 154.200 ЕВРА: Осумњичени довео у заблуду оштећеног трдесетогодишњег мушкарца

Foto: D.N.

On se tereti da je oštećenog doveo u zabludu da će zajednički plasirati na tržište robu jednog zaštićenog brenda i za tu saradnju od njega uzeo prvo 33.200 evra, a potom još 8.000 evra za prikupljanje potrebne dokumentacije.

Takođe, kako se sumnja, D. A. je istog oštećenog doveo u zabludu da će zajednički investirati u ispitivanje tržišta za prodaju dva poznata hotela u Beogradu i na ime te investicije od oštećenog uzeo prvo 60.000 evra, a potom još 53.000 evra. Ovim transakcijama osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist od ukupno 154.200 evra.

Osumnjičeni je danas saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je saopšteno, on nije osporio da je od oštećenog preuzeo novac na ime poslovne saradnje, ali je negirao da je imao nameru da ga prevari, već se dogovoreni poslovi nisu realizovali zbog promenjene situacije na tržištu usled korona virusa.

Tužilaštvo je podnelo predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema okrivljenom Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke i oštećenog.

Tužilaštvo će u istrazi ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti pisane i sve druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri