JEVTIĆ NEGIRA ZLOUPOTREBU: Suđenje za navodne malverzacije prilikom rekonstrukcije pruge na Pančevačkom mostu

N. B.

13. 04. 2021. u 20:42

MIROLJUB Jevtić, bivši v. d. direktora "Infrastrukture železnice", negirao je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloupotrebio položaj prilikom rekonstrukcije pruge preko Pančevačkog mosta.

ЈЕВТИЋ НЕГИРА ЗЛОУПОТРЕБУ: Суђење за наводне малверзације приликом реконструкције пруге на Панчевачком мосту

Foto: Tanjug

On je istakao da je sve radio kako bi doneo korist firmi na čijem je čelu bio. Osporio je da je u dogovoru sa Miodragom Poledicom, nekadašnjim državnim sekretarom u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, izdejstvovao da ovaj u oktobru 2018. sačini dopis kojim se nalaže da "Infrastruktura" izvrši sanaciju mosta u što kraćem roku, a sve u cilju da se posao dodeli firmi ZGOP.

Pored Jevtića i Poledice, postupak se vodi protiv još četiri osobe.

- Rok za sanaciju Pančevačkog mosta određen je na sastanku radne grupe kojim je predsedavala Zorana Mihajlović, 5. oktobra 2018. - kazao je Jevtić. - Operativni tim je obavio kontrolu mostova, pa i Pančevačkog, i napravljen je izveštaj. Zaključak je bio da se moraju hitno izmeniti pragovi na levom koloseku i drugi potrebni radovi. Na osnovu ovakvog izveštaja, 5. oktobra je na sastanku radne grupe u Vladi Srbije određen rok za sanaciju, a to je bio 15. decembar 2018. Pošto je radna grupa odredila rok za sanaciju, nisam imao potrebe da izdejstvujem bilo šta.

NAKNADNO O SVEDOCIMA

NA prethodnom pretresu, Jevtićev branilac advokat Maja Kovačević Tomić predložila je da se među svedocima sasluša i Zorana Mihajlović. O ovom predlogu tročlano veće će, kako je u utorak saopštila sudija Snežana Jovanović, naknadno doneti odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)