DEČAK SVEDOČI U MAJU: Nastavljen postupak protiv M. J. (82), optuženog za obljubu osmogodišnjaka; mališan će iskaz davati iz posebne prostorije

Lj. P.

30. 03. 2021. u 20:34

SASLUŠANjEM svedoka, u utorak je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje M. J. (83), optuženom za obljubu osmogodišnjeg dečaka. Nastavak glavnog pretresa, koji je zatvoren za javnost, zakazan je za 31. maj, kada bi, kako nezvanično saznajemo, trebalo da iz prostorije namenjene osetljivim svedocima i žrtvama iskaz da dečak.

ДЕЧАК СВЕДОЧИ У МАЈУ: Настављен поступак против М. Ј. (82), оптуженог за обљубу oсмогодишњака; малишан ће исказ давати из посебне просторије

Foto: Depositphotos

M. J. je uhapšen 7. maja prošle godine zbog sumnje da je toga dana u popodnevnim satima, u blizini plaže Šodroš u Novom Sadu, mališana odveo u obližnju šumu i obljubio. Starac i osmogodišnjak, koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se tu sreli nedaleko od nekadašnjeg novosadskog brodogradilišta.

Mališan je sam otišao od kuće i pešice se uputio prema Dunavu, da bi tamo bio sam i igrao se. Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M. J., je kako se sumnja, mališana odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže, gde ga je, kako se tvrdi, osmogodišnjak oralno zadovoljio.

Dve žene šetajući tuda naišle su na užasan prizor koji ih je uznemirio, a posle nekoliko trenutaka, kada su se malo pribrale, pozvale su policiju i prijavile šta su videle. Optuženi je, kako saznajemo, na brzinu navukao pantalone i mirno odatle odšetao prema naselju Liman, gde je ubrzo, na osnovu opisa i uhapšen. Dečak je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio gnusni čin.

ĆUTAO U TUŽILAŠTVU

PRILIKOM saslušanja u tužilaštvu posle hapšenja, M. J. je, kako saznajemo, uglavnom ćutao i nije odgovarao na pitanja. U jednom trenutku je, navodno, samo kratko rekao nešto u smislu da bi bilo bolje da je sada mrtav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist