UHAPŠENA DVOJICA VOLONTERA SA BEOGRADSKOG SAJMA: Jedan priznao krivicu, dobio šest meseci kućnog zatvora - Drugi će biti saslušan sutra

Tanjug

26. 03. 2021. u 15:10

VOLONTER na Beogradskom sajmu za unos podataka u sistem o vakcinaciji i revakcinaciji, M.P. (32) priznao je danas na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je u sistem uneo svoje lažne unose i podatake svojih prijatelja (svog fizioterapeuta i njegove supruge).

УХАПШЕНА ДВОЈИЦА ВОЛОНТЕРА СА БЕОГРАДСКОГ САЈМА: Један признао кривицу, добио шест месеци кућног затвора - Други ће бити саслушан сутра

Foto: Beoinfo

U odbrani je naveo da je to uradio, jer on i oni ne žele da se vakcinišu, ali žele da putuju.

Nakon saslušanja M.P. je zaključio sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivičnog dela falsifikovanje isprave, prema kojem treba da mu se izrekne kazna od šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom), rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Ovaj sporazum je dostavljen sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu radi potvrđivanja.

Tužilaštvo napominje da će se ovom kaznom u potpunosti ispuniti svrha kažnjavanja, pre svega generalna i specijalna prevencija imajući pre svega u vidu da se radi o do sada neosuđivanoj osobi i relativno mladoj.

Što se tiče pištolja koji je pronađen pretresom stana u kojem živi sa ocem, on je poslat na veštačenje.

Pištolj u stanu, kako se sada veruje, stoji kao ukras i star je više od 100 godina.

Kada bude završeno veštačenje i saslušani otac i ostali eventualni svedoci, tužilaštvo će doneti odluku po tom pitanju.


Kako saznajemo, Tužilaštvo je odredilo zadržavanje za još jednog volontera sa Beogradskog sajma, koji se tereti za isto delo, kao i M. P. On će biti saslušan sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)