NAORUŽANI OTELI 1,5 MILIONA DINARA: Održano pripremno ročište osumnjičenima za pljačku menjačnice u Temerinu

Lj.P.

22. 05. 2024. u 08:52

U VIŠEM sudu u Novom Sadu juče je održano pripremno ročište za suđenje za pljačku menjačnice u temerinu, za koju se sumnjiče Z.P. (35) i B.I. (25), a glavni pretres zakazan je za 5. septembar.

НАОРУЖАНИ ОТЕЛИ 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА: Одржано припремно рочиште  осумњиченима за пљачку мењачнице у Темерину

FOTO: Youtube Printscreen

Njima se na teret stavlja da su 22. septembra 2023. godine u Temerinu, koristeći vatreno oružje čija nabavka nije dozvoljena građanima, preteći od radnika menjačnice oteli više od 1,5 miliona dinara. U tome im je pomogao R.D. koji im je dao motor, koji su dan kasnije, odnosno 23. septembra u Gospođincima, polili zapaljivom tečnošću i zapalili, čime su izazvali opasnost većeg obima.

Posle pljačke, podsećamo, na društvenim mrežama se pojavio snimak, na kojem se vide dvojica maskiranih pljačkaša kako te večeri, oko 20 časova motorom dolaze do menjačnice u centru Temerina. Jedan, kako se vidi na snimku, silazi sa dvotočkaša s mitraljezom dok drugi ostaje ispred i pištolj upire u prolaznike koji su se tu zatekli. Kamere su nakon toga zabeležile, kako uplašene radnice izlaze iz lokala, a ubrzo zatim i pljačkaš sa plenom i oružjem. Osumnjičeni su uhapšeni 11. oktobra, i od tada se nalaze u pritvoru.

Četrdesetpetogodišnji R.D. je krajem prošle godine sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i osuđen je na kućni zatvor. Ova mera sa elektronskim nadzorom, izrečena mu je u trajanju od jedne godine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!