DUŠKO ŠARIĆ SUTRA PRVI PUT U SUDNICI SPECIJALNOG SUDA: Optužen da je deo kriminalne grupe rođenog brata Darka

Z.U.

31. 01. 2024. u 15:02

PRED Specijalnim sudom u Beogradu sutra će se prvi put pojaviti Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, optužen da je član njegove kriminalne grupe, koja je radila na likvidaciji i diskreditaciji svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

ДУШКО ШАРИЋ СУТРА ПРВИ ПУТ У СУДНИЦИ СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Оптужен да је део криминалне групе рођеног брата Дарка

Uz Darka Šarića i u utorak je bio njegov brat Duško / Foto ATA

 Mlađi Šarić je bio u bekstvu, a predao se krajm prošle godine. Ponudio je jemstvo od 800.000 evra, kkao bi mu se omogućila odbrana sa slobode.

Na optužnici je 13 imena, deo je u bekstvu, a ostali su u pritvoru ili se brane sa slobode. Iza rešetaka je, osim starijeg Šarića i, od početka januara, brata mu Duška, još samo Nikšićanin Milan Vučinić, koji je takođe ponudio jemstvo od 300.000 evra da mu se ukine pritvor. Inače, on se predao isti dan, kada i mlađi Šarić - 4.januara ove godine.

Pored ove trojice, među okrivljenima je i advokat Dejan Lazarević, Šarićev branilac u nekoliko sudskih postupaka. Mlađi Šarić, sumnjiči se da je vodio finansije i davao novac policajcima koji su prema optužnici pokušavali da diskredituju svedoka saradnika.

Tokom dosadašnjeg sudskog postupka saslušana je većina svedoka, pored ostalog i sam Joksović, koji je izjavio da o samom planiranju ubistva ne zna ništa. Inače, sudsko veće, kojim predsedava sudija Zoran Šešić, donelo je odluku da se sadržaj poruka iz "skaj" komunikacije, prihvati kao dokaz.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) tereti Darka Šarića da je napravio plan da se iz "bezobzirne osvete" ubije Joksović, a kako njegovi saradnici nisu u tome uspeli, Šarić je naložio diskreditaciju Joksovića, ne bi li na taj način izgubio status svedoka saradnika i to kroz navodno planiranje ubistva biznismena Gorana Nikolaševića.

Prema navodima Tužilaštva ceo plan je skovan dok je Pljevljak bio u pritvoru. I dalje je javnosti nepoznato kako je Šarić dolazio do mobilnog telefona dok je bio iza rešetaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)