BELIVUKOVI TRAGOVI NA PIŠTOLJU U KUĆI STRAVE U RITOPEKU: U nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, predstavljeni izveštaji policije

Z. Uskoković

25. 01. 2024. u 18:00

NA određenim komadima pronađenog i zaplemenjenog oružja u tajnoj prostoriji, u kući strave u Ritopeku, pronađeni su DNK tragovi Veljka Belivuka, kao i biološki materijal Miloša Budimira.

БЕЛИВУКОВИ ТРАГОВИ НА ПИШТОЉУ У КУЋИ СТРАВЕ У РИТОПЕКУ: У наставку суђења у Специјалном суду у Београду, представљени извештаји полиције

Foto: D. Milovanović

To se navodi u izveštaju policije, koji je  prezentovan u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu.

Jedan od zastupnika optužnice, javni tužilac za organizovani kriminal Saša Ivanić prokomentarisao je ovaj pisani dokument:

- Ukazujemo sudskom veću na značaj ove dokazne radnje, njom se ukazuje da je na oružju koje je bilo u tajnoj prostoriji, na pušci pronađeni biološki tragovi Budimira, a na pištolju "bereta" sa prigušivačem tragovi Veljka Belivuka.

Belivukov i Budimirov novi-stari advokat Dejan Lazarević, koji u drugom sudskom postupku, protiv članova kriminalne grupe Darka Šarića, ima status optuženog i brani se sa slobode, javio se za reč da ospori ovaj dokaz. On je zatražio da se pojave sudski veštaci, kako bi precizirali koliko je jak pomenuti DNK trag, jer je, kako tvrdi - reč o mešovitom biološkom materijalu.

Prikazana je i fotodokumentacija, koju su forenzičari načinili tokom višednevnog uviđaja u dvorištu i okolini kuće u Ritopeku. Javnost je mogla da vidi i unutrašnjost ove vikendice smrti, zatečene telefone, gumene rukavice i crevo za vodu, noževi, patike, šorts na kom piše "Nemanja", ulaz u tajnu prostoriju, gde su žrtve, prema optužnici, ubijane i komadane, obeleženi tragovi na zidovima iz skrivene prostorije, slike sa uviđaja industrijske mašine za mlevenje mesa...

- Na kesi i ormanu tajne prostorije pronađeni su tragovi optuženog Nebojše Jankovića i okrivljenog saradnika Nikole Spasojevića na istoj kesi, čime se utvrđuje verodostojnost iskaza okrivljenog saradnika - naveo je tužilac Saša Ivanić.

Među pisanim dokazima, prikazan je i zapisnik o pretresanju stana okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina. On je priznao izvršenje krivičnih dela i policiji detaljno opisao sve što zna o njima, kao i funkcionisanju kriminalne grupe, kojoj je pripadao.

Drugooptuženom Marku Miljkoviću zasmetao je ovaj zapisnik jer, kako tvrdi, nedostaje deo da je Hrvatinu tada oduzeto 10.000 evra, koji su proistekli iz krivičnog dela.

U najvećoj sudnici Specijalnog suda je prikazano i više od 70 fotografija iz kuće i sa stadiona "Partizana", odnosno prostorija koje su, prema navodima tužilaštva, koristili optuženi, krijući se iza navijačke grupe "Iz principa".

Suđenje kriminalnoj grupi, koja se tereti za najmanje sedam likvidacija, trgovinu narkoticima, nelegalno držanje i rasturanje oružja, otmice i silovanje, biće nastavljeno sutra. Na redu je set novih pisanih dokaza, koji su pribavljeni tokom istrage više od 30 pripadnika ove ekipe.

BONUS VIDEO:

RITOPEK - Policija ponovo istražuje kuću Veljka Belivuka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!