NEDOREČEN MOTIV KOBNOG UDARCA: Venes Lekarević (39) iz Sremske Mitrovice osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva LJubomira Trnića

S. KOSTIĆ

11. 12. 2023. u 15:56

Prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, u ponedeljak je osuđen Venes Lekarević (39) iz Sremske Mitrovice, na zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina, zbog krivičnog dela teška telesna povreda sa smrtnim ishodom.

НЕДОРЕЧЕН МОТИВ КОБНОГ УДАРЦА:  Венес Лекаревић (39) из Сремске Митровице осуђен на 12 година затвора због убиства Љубомира Трнића

Foto S.K.

Lekarevića je sudsko veće, proglasilo krivim zbog smrti Ljubomira Trnića (43) iz Sremske Mitrovice, koji je prema obdukcionom nalazu, preminuo usled višebrojnih udaraca po glavi, a čije telo je pronađeno u gepeku putničkog automobila ''golf'' umotano u tepih, u naselju Kamenjar.

Obrazlažući presudu sudija Milica Cvejić, napomenula je da je tokom sudskog postupka došlo do prekvalifikacije krivičnog dela, pa se umesto za ubistvo, Lekareviću sudilo za krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, gde je maksimalna kazna od 12 godina zatvora.

- Tokom suđenja utvrđeno je da Lekarević nije imao nameru da ubije Trnića, već samo da ga povredi, ali motiv je ostao nedorečen, zašto ga je udario, nakon čega je usledila smrt. Veštačenjem je dokazano da je okrivljeni agresivan, emocionalno nestabilna ličnost, pogotovo kada popije ne treba mu mnogo nekoga da udari.- kazala je sudija Cvejić dodajući da je Lekarević i ranije bio osuđivan zbog nasilja.

U izjavi za ''Novosti'', sudija Cvejić, kaže da je ostalo nerazjašnjeno i zašto je Trnić kada je pronađen umotan u najlonu pa u tepih, bio golišav i bos.  

Tokom izricanja presude u sudnici nije prisustvovao Lekarević, jer se on na prethodnom ročištu izjasnio da ne želi da ga dovedu u sud taj dan, ali se pojavila Jovana Trnić supruga ubijenog Ljubomira.

- Očekivala sam se da će dobiti 15 godina. Prvo mu se sudilo zbog teškog ubistva, pa ubistva i sada na kraju ga osude zbog teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, nisam zadovoljna presudom. Plašim se kada izađe iz zatvora, za sebe i za moje tri devojčice. – kazala je u izjavi za naš list udovica Trnića naglasivši da bilo koja kazna Ljubomira neće vrati njihovim maloletnim ćerkama.

Tog kobnog 26. avgusta 2021. godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dva prijatelja. Kako su rekli svedoci događaja, tada je naišao Venes koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on pristao i otišao kod Nikoline majke u stan u naselju Kamenjar, gde je i pronađeno Ljubomirovo beživotno telo. Iako je bila osumnjičena i Nikolina Katić (29), da je izvršila krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu a koja je tada rekla da je u vanbračnoj vezi sa Lekarevićem, VJT obustavilo je istragu, kako su naveli, jer nije bilo dovoljno dokaza za optuženje. Ona je tokom suđenja iznela da nije više u vezi sa okrivljenim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)