ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO NAVIJAČA BORIVOJA SIMOVIĆA: Presuda 12 decembra

J.D.Lj.

28. 11. 2023. u 16:20

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je iznošenjem završnih reči stranaka u postupku okončano suđenje optuženima Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu, optuženim za ubistvo navijača "Crvene zvezde Borivoja Simovića 25. juna 2020. godine,

ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НАВИЈАЧА БОРИВОЈА СИМОВИЋА: Пресуда 12 децембра

Borivoje Simović, Foto Privatna arhiva

Zločin se, podsetimo, dogodio nešto posle 22 sata u parku u beogradskom naselju Senjak, kada su trojica optuženih u pravcu Simovića, ispalili više hitaca, od kojih ga je pogodio jedan. Nažalost, on je preminuo u bolnici. 

Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči reklo da smatra da je optužnica u potpunosti dokazana i traži da sud oglasi krivim sve optužene i izrekne im maksimalne kazne.

I advokati oštećene porodice složili su se sa rečima zamenika OJT, kao i sestra ubijenog Simovića, Marina.

S druge strane, odbrana tvrdi suprotno - da je optužnica neutemeljena, istraga "traljavo" vođena, te da i u dokaznom postupku ima niz propusta. Advokati odbrane negiraju da su trojica optuženih sa umišljajem počinila teško ubistvo. Navode da je, kako kažu Simović, koji je kritične večeri takođe bio naoružan, stradao od metka koji je "rikošetirao". Odbrana je istakla da u ovom slučaju nema govora o teškom ubistvu, nego da je eventualno, "samo" reč o nužnoj odbrani, te od suda traži da se optuženi oslobode krivice za likvidaciju navijača.

Takođe, sva trojica optuženih terete se i za nasilničko ponašanje i posedovanje vatrenog oružja za koje nisu imali dozvolu, pa je odbrana za ova dela ostavila sudu na ocenu da li će im i kakvu kaznu izreći.

Četvrti optuženi Đorđe Antić, koji je kritične večeri bio sa Simovićem u društvu tereti se za oružje, koje mu je, kako tvrdi, sada pokojni navijač, dao u ruke.

Izricanje presude zakazano je za 12. decembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)